Docents de Salt acusen Educació d'inacció davant els desnonaments i l'infrahabitatge de l'alumnat

Els professors denuncien pressions del departament perquè abandonin les seves reivindicacions i reclamen un protocol clar a les aules

RedaccióActualitzat

La crisi de l'habitatge és coneguda de sobres a Salt, amb desnonaments constants. Entre els col·lectius que denuncien el problema, hi ha "Docents 17190 pel dret a un habitatge digne", que es vol posar al costat de les famílies i que es queixa que Educació no s'implica davant aquesta situació, que afecta greument els estudiants.

"Se'ns ha demanat si anàvem als desnonaments dins del nostre horari laboral i no ho fem", assegura Mariona Parra, des d'aquesta plataforma, que reclama més atenció als alumnes:

"El que volem denunciar és que s'està deixant en una situació de vulnerabilitat màxima a aquests alumnes."

El col·lectiu Docents 17190, que va néixer al novembre, està format per mestres, professors, educadors i personal dels diferents centres educatius d'aquest municipi del Gironès.

Membres de Docents 17190 de Salt davant d'un cartell on es llegeix Prou desnonaments a la façana de l'institut Vallvera
Membres de Docents 17190 de Salt a l'institut Vallvera (ACN/Xavier Pi)

També acusen el departament de despreocupar-se de les greus conseqüències que suposen les condicions d'infrahabitatge en què viuen molts alumnes, amb famílies senceres que viuen en una sola habitació o que no tenen serveis bàsics. 

Es queixen que disposen de molts protocols per combatre les violències a l'escola, però cap per gestionar la que es genera en un desnonament amb intervenció policial. Jordi Bosch, de Docents per l'Habitatge Digne, ho reclama:

"Volem saber quin protocol hem de seguir a les escoles, com actuar davant aquestes violències que pateixen els nanos i les famílies."

El Departament d'Educació ha anunciat que es reunirà aviat amb aquesta plataforma i insisteix que la seva màxima prioritat és poder donar resposta a la situació d'aquests alumnes.

 

 

ARXIVAT A:
CatalunyaHabitatgeEducació Gironès
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut