Els espanyols cada cop mengen més entre hores i menys en família

El mes de març ha de començar a Barcelona el Saló Alimentària, la segona fira mundial d'alimenatció i begudes. Hi participaran 4.200 empreses procedents de 70 països i la superfície, a més, augmenta en un 27%. Durant el saló es discutirà sobre un estudi que explica les tendències dels espanyols a l'hora de menjar. Entre les conclusions de l'estudi destaca que cada cop es menja més entre hores i que el mejar s'individualitza.
1 min
Els espanyols, a grans trets, saben quins són els aliments saludables, però després, a l'hora de menjar, la pràctica és una altra. Depèn de molts factors de la vida quotidiana, que condicionen absolutament el que es menja i com es menja. Això han dit la majoria de les 800 famílies estudiades en un treball coordinat per la Universitat de Barcelona i que es debatrà en el saló Alimentària. Aquesta distància entre el que la gent creu que hauria de ser i no sempre és, fa que cada vegada hi hagi més aliments envasats funcionals o enriquits; enriquits amb vitamines, amb fibra, amb àcids omega 3 i també productes "light". I en sintonia amb una llarga llista del nou vocabulari de l'alimentació, adquireixen més valor conceptes tradicionals com fresc, natural o artesanal. Només cal passar al migdia pels restaurants i pels polígons industrials per comprovar que dinar fora de casa és un fet. Però segons l'estudi, contràriament al que podria pensar-se, això no va a més. Aquí el dinar es fa molt menys fora de casa que a França. I quan s'arriba a casa, entre setmana es cuina poc, i l'estudi constata que el menjar s'individualitza, se sopa a mesura que s'arriba a casa i, molt sovint, davant de la tele o a l'habitació.

Avui és notícia