Alguns dels cuiners guardonats amb estrelles Michelin, amb la guia (Foto: ACN)
Alguns dels cuiners guardonats amb estrelles Michelin, amb la guia (ACN)

Els restaurants catalans guanyen vuit estrelles Michelin més i Moments i Enoteca aconsegueixen la seva segona

Dos establiments barcelonins, l'Enoteca, de Paco Pérez, i el Moments, de Raül Balam, obtenen la segona estrella, mentre que sis restaurants catalans aconsegueixen la primera.
1 min
Els restaurants catalans han sortit ben parats de l'entrega d'estrelles de la Guia Michelin que s'ha fet aquest dijous al vespre a Madrid. La trobada ha reunit bona part dels xefs del país, que esperaven conèixer si mantenien la qualificació per a l'any vinent, si pujaven o si baixaven. El resultat ha estat positiu per a Catalunya, perquè a diferència de l'any passat cap restaurant ha perdut la tercera estrella, encara que tampoc cap l'ha aconseguit.

Es mantenen amb 3 estrelles El Celler de Can Roca dels germans Roca, a Girona, i Sant Pau, de Carme Ruscalleda, a Sant Pol de Mar.

Però mentre cap restaurant ha perdut una estrella, 8 establiments n'han sumat una. D'aquesta manera, els restaurants barcelonins Enoteca, de Paco Pérez, i Moments, de Raül Balam, fill de Carme Ruscalleda, han aconseguit la seva segona estrella.

A més, 6 restaurants catalans han aconseguit la seva primera estrella. Són el Dos Palillos, el Koy Shunka i el Nectarí, tots tres a Barcelona; Les Magnòlies, d'Arbúcies, el Lluerna, de Santa Coloma de Gramenet, i Els Brancs, de Roses.

La cuinera catalana Carme Ruscalleda ha considerat que els reconeixements "reforcen el panorama" i posen al mapa Catalunya com a destí turístic de cuina de qualitat.

A nivell estatal, dos restaurants passen a tenir tres estrelles: l'Azurmendi de Larrabetzu, a Biscaia, i el Quique Dacosta, de Dénia.

Avui és notícia