Obre a la Boqueria una parada on es venen tot tipus d'insectes per al consum humà
El mercat de la Boqueria de Barcelona és el primer de l'estat espanyol que disposa d'una parada on es venen diverses varietats d'insectes per fer receptes culinàries. Es tracta de la parada Petràs, que compta entre les varietats destinades al consum humà amb grills, cucs de seda, escarbats o, fins i tot, escorpins.
1 min
Algunes de les especialitats de la nova cuina d'insectes amb què compta la parada Petràs del mercat de la Boqueria són, entre d'altres, cucs amb gust de barbacoa, de formatge o "chili", grills torrats, escorpins maserats, formigues gegants assecades i piruletes a l'interior de les quals hi reposa un llarg bestiari. Els de Cal Petràs van descobrir aquests animalons mengívols a Àsia i ara els importen d'aquest continent, de Mèxic i dels Estats Units, un cop superats tots els controls sanitaris i nutricionals imprescindibles. Per això no són, encara, precisament barats. Lluny de la simple curiositat ja hi ha restauradors que n'han anat a buscar perquè els volen barrejar amb pols de blat de moro torrat i incloure'ls a la seva carta.