La paella: batalla històrica per la DO, a "Joc de cartes"

El capítol d'aquesta setmana ha estat especial: Marc Ribas ha anat a buscar el millor restaurant d'arròs de Catalunya i el País Valencià, i ho ha fet acompanyat del presentador del programa "Cartes en joc" de la televisió valenciana, Jordi Garrido
2 min

Marc Ribas i Jordi Garrido han visitat dos municipis emblemàtics de Catalunya i el País Valencià per trobar el millor arròs. Cada presentador ha acompanyat els seus restauradors als àpats mentre l'altre ho feia des de la cuina.

La primera visita ha estat a Sant Carles de la Ràpita, on han descobert El Miami Can Pons, un restaurant amb una gran tradició familiar amb una prioritat: oferir un bon arròs en un ambient clàssic i a primera línia de mar.

A continuació han viatjat a Peníscola, per visitar el Pescador Ermitaño, un local ben curiós amb vistes al mar i a on han descobert l'Alfred Barberà, tot un "showman" als fogons defensant aferrissadament la qualitat del seu arròs.

Seguint amb els restaurants peniscolans, el tercer àpat s'ha fet al Restaurant Caracol, amb la seva propietària, María González, que ha aconseguit traslladar el seu caràcter als seus populars arrossos amb un producte de gran qualitat.

I, finalment, han tornat a Sant Carles de la Ràpita per degustar l'arròs de Miguel Cazorla al Mara, un local senzill amb uns plats sorprenents.

Qui ha aconseguit fer el millor arròs entre Catalunya i el País Valencià? Dos presentadors... un programa... i una batalla històrica.

A les 23.50, el millor restaurant a mil metres d'alçada a la Vall d'Aran

Tot seguit, s'ha reemès el programa en què Marc Ribas buscava el millor restaurant a mil metres d'alçada a la Vall d'Aran. El cuiner va visitar Marcos Pedarròs, un xef molt innovador del restaurant Er Occitan; va conèixer l'exotisme d'Omaira Valiente, del BMAI; es va apropar a la costa de la mà d'Albert Jubany, de l'Eth Bistro i, finalment, es va contagiar amb la simpatia d'Ana Molina, la mestressa del restaurant Casa Jimena. Uns propietaris amb personalitat que van competir per ser el millor restaurant de la zona i que van sorprendre amb molts moments amb les emocions a flor de pell.

Temes relacionats

Avui és notícia

Més sobre Joc de cartes

Mostra-ho tot