Pau Arenós ens porta, i recomana, deu plats de deu restaurants diferents. Entre d'altres, les patates emmascarades, cansalada i botifarra negra, amb ou escumat i suc de rostit, del Tramendu, a Barcelona. També ens presenta el seu últim llibre "San Elvis, ruega por nosotros": "Vaig estar a Memphis durant 10 o 12 dies, i vaig parlar amb tot de gent que va conèixer Elvis Presley: el seu professor de karate, la seva infermera o un senyor que deia que era el seu fill. També vaig acabar parlant amb una senyora que convivia amb el fantasma d'Elvis".
Pau Arenós ens convida a menjar embotits de terra, però també de mar. Al restaurant Fishology, especialitzat en peixos. El plat més significatiu és la taula d'embotits: fuet de bonítol, xoriç de llobarro, cecina de tonyina, la botifarra negra feta amb sangatxo o la sobrassada de gambes. Parlem també del Sartoria Panatieri, una pizzeria on es fan els propis embotits.
Pau Arenós ens explica on podem menjar un bon arròs a Barcelona. Arròs de conill amb cargols, tomàquet i romaní fet a la llenya al restaurant Cadaqués i l'arròs de colomí al Petit Comitè, ara liderat per Carles Gaig.
Pau Arenós ens recomana el Bar Monterolas o el Contracorrent Bar, dos bars que acaben d'obrir a Barcelona amb algunes coses en comú. Per exemple, al capdavant de tots dos hi ha cuiners sicilians. Molt recomanables les truites de patates individuals del Monterolas i l'ensalada russa de pollastre a l'ast que cuinen al Contracorrent Bar.
Tanquen establiments emblemàtics com el Senyor Parellada i l'Abou Khalil però els seus propietaris tiren endavant amb altres restaurants: la Fonda Europa, a Granollers, i el libanès Al Jaima, a Barcelona. Pau Arenós ens ho explica.
Aquests dies s'ha sabut que desapareix el grup elBarri, l'aliança de restaurants d'Albert Adrià i els germans Iglesias que ha donat grans cuiners. Pau Arenós ens explica els llocs que han acollit els professionals que han passat per aquest grup. I avui ens presenta també el seu llibre "Nadar con atunes y otras aventuras gastronómicas que no siempre salen bien", un repàs dels moments viscuts com a cronista gastronòmic: "Havia de nedar entre tonyines a l'Ametlla del Mar. Aquell dia ens van prohibir el bany per mala mar. Només vaig aconseguir menjar-me-les."
El març comença l'època de la rajada, un peix blanc, pla, en forma de disc, sense esquelet ossi, amb una carn molt fina. Pau Arenós ens explica que durant anys era difícil trobar-ne als restaurants. Ara no. Per això ens recomana quatre bars i restaurants on fan les millors receptes d'aquest peix.
Pau Arenós ens porta dues propostes gastronòmiques de cuina catalana que representen dos models, dos preus i dues maneres diferents de ser i estar. Un és un restaurant de dies excepcionals i l'altre, un restaurant de cada dia. Parlem del Via Veneto de Barcelona i del Terra d'Escudella, a Premià.
Pau Arenós explica la recepta d'un pollastre al forn per fer aquests dies de Nadal. És aplicable també a altres peces d'aviram, pularda o picantó. I d'acompanyament: albergínia, carxofes o pebrot, amb una salsa feta amb anxoves o una salsa teriyaki.
Pau Arenós ens porta dues propostes: Triticum, una empresa jove que serveix pa per a la restauració i té botiga a Vilassar de Mar i a Cabrera de Mar. Les seves especialitats són el pa de l'avi, el pa de croissant o el pa grec. I la segona proposta: el Vi de Fang del celler Rendé Masdéu, a l'Espluga de Francolí, afectat per les pluges de l'octubre del 2019.
Pau Arenós explica on podem comprar les millors anxoves de l'Escala i ens recomana restaurants de Barcelona que curen els seus propis peixos: El Camino i el Dos Pebrots. Tot això just el dia en què hem sabut la mort del futbolista Diego Armando Maradona i fem temps fins a l'hora del "Tot costa".
Parlem de biquinis i d'entrepans, però no de qualsevol entrepà, parlem d'entrepans de luxe, dels millors que es poden menjar a Barcelona. Els dos establiments que el Pau Arenós ens recomana, La Bikineria i Sants es crema, tenen servei per portar a domicili. I ens fem una pregunta: el biquini és més bo amb pa de motlle o de pagès?
A Barcelona es cuinen centenars d'arrossos, però n'hi ha pocs que siguin excel·lents. Pau Arenós considera que l'arròs fa festa i per això ens recomana dos restaurants de Barcelona, dirigits per cuiners de Castelló, on fan els millors arrossos de la ciutat: el restaurant Cruix i el Suculent.
Pau Arenós ens descobreix dos hostals de la Garrotxa. L'Hostal de Ca l'Enric, a la Vall de Bianya, una referència ineludible a la Garrotxa amb una estrella. I l'altre és L'Hostalet de la Vall d'en Bas, obert des del 1981.
El gastrònom Pau Arenós ens recomana els restaurants de Jordi Vilà, un dels cuiners amb més personalitat de Catalunya, assegura, que dirigeix un doble restaurant a sobre de la fàbrica Moritz, a Barcelona, a la ronda de Sant Antoni. Són l'Alkimia, amb una estrella, i l'Al Kostat, que presenta plats popular amb un plus, amb un toc.
Trobar uns bons macarrons als restaurants és gairebé una feina impossible. A molts llocs és una pasta bullida a la qual tiren a sobre una mica de tomàquet mig cru. El gastrònom Pau Arenós reivindica els macarrons com una menja familiar, col·lectiva. Us presentem els macarrons de dissabte, una recepta per llepar-se els dits.
Si hi ha un plat capaç d'agradar a tothom, és la pizza. El gastrònom Pau Arenós ens descobreix una pizza Margarita ben fresca ideal per passar els mesos de calor. Això sí, necessitareu una bona cullera per degustar-la.