Fundador d'Editorial Tritó, va centrar una gran part de la seva recerca en la recuperació de partitures d'obres desconegudes del patrimoni català, com ara el fons Joan Carreras Dagàs, la coordinació en la publicació de l'obra completa per a veu i piano d'Enric Granados i el treball sobre Domènec Terradellas. També va ser fundador i president de la Societat Sor de Barcelona i va formar part de la junta directiva de la Societat Catalana de Musicologia de l'Institut d'Estudis Catalans. El recordem amb aquest programa "Solistes", emès el 21 d'abril del 2013 i presentat per Joan Vives.
Concertino durant molts anys de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. De ben petit va arribar a Barcelona amb la seva família, i als sis anys es va matricular al Conservatori de Música del Liceu. Quan només tenia tretze anys va ingressar a l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu. Després de passar per París i Amsterdam, va ser nomenat primer concertino de l'Orquestra Filharmònica de Munic, i de l'Orquestra del Festival de Bayreuth. El recordem amb aquest programa "A la manera de..." emès l'any 2003 i presentat per Joan Vives. (Foto de la Fundación Juan March)
Un programa per commemorar l'aniversari del naixement de Clara Schumann. Un retrat personal, íntim i singular a través de les dones més importants de la vida de la pianista i compositora del segle XIX, amb la participació de totes les dones de Catalunya Música. "Les dones de Clara" és un programa escrit per Victòria Palma.
Catalunya Música recorda a Lluís Millet i Loras, fill de Lluís Maria Millet i Millet i nét de Lluís Millet i Pagès, fundador de l'Orfeó Català i impulsor d'una obra musical, social i cabdal per a la història de Catalunya. Recuperem l'entrevista que Joan Vives li va fer el 10 de febrer a l'espai "A la manera de...".
Una part de l'equip del programa "Tots els matins del món" ens hem desplaçat fins a casa de l'Albert Ejarque i l'Anna Maria Pavía. Hem esmorzat i hem tingut una conversa amb l'Albert, que ens ha presentat el seu racó de música, on hi té un orgue i un clavecí. L'Albert ens va escriure perquè a casa seva té el "racó de música", amb un orgue i un clavecí. Nascut a Barcelona, el seu pare, que era un enamorat de la música, el va portar a veure sarsuela des que era ben petit. L'Albert no és músic professional, sinó un músic amateur, autodidacte. Va treballar de tècnic amb arts gràfiques i especialitzat en planificació i edició de llibres, i quan es va jubilar va decidir dedicar la resta de la seva vida a tenir un vincle molt estret amb la música. Durant 8 anys va ser guia del Gran Teatre del Liceu, fins que li van oferir ser organista titular de l'església de Santa Maria de Moià. Ja fa 4 anys i mig que n'és. Moltes gràcies, Albert i Anna, per tanta amabilitat!
Amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio, Victòria Palma ha dedicat l'espai setmanal "La lletra menuda" a la "Setmana Gran de la Radiodifusió Catalana", celebrada el novembre del 1934, per commemorar el desè aniversari del naixement de la ràdio a Catalunya.
Aquest any es commemora el centenari del naixement del gran solista de tenora i compositor Ricard Viladesau, que va néixer a Calonge el 18 de gener del 1918. Viladesau va excel·lir, principalment, durant les vint temporades en què va tocar a La Principal de la Bisbal. Va ser en aquell període quan Pau Casals el va qualificar de Príncep de la Tenora. Amb motiu d'aquest aniversari recuperem el programa "A la manera de..." que Catalunya Música li va dedicar l'any 1995. Dues hores de conversa amb Joan Vives il·lustrades amb la música que el mateix Viladesau va seleccionar.
La compositora i pianista Mercè Torrents ens va deixar el passat dissabte, 20 de gener, a l'edat de 87 anys. A mode d'homenatge, recuperem el programa "Solistes" enregistrat el mes de febrer del 2014, en què Joan Vives hi va mantenir una conversa agradable i distesa.
El lutier, músic i compositor de sardanes Ramon Oliveras (Sant Joan de les Abadesses, 1937) ens va deixar el passat dijous, 4 de gener, a l'edat de 80 anys. Per aquest motiu hem recuperat de la nostra fonoteca l'entrevista que Joan Vives hi va mantenir l'any 2001 dins de la sèrie de programes "A la manera de..."
El dijous 28 de desembre moria el director coral i pedagog Lluís Virgili i Farrà (Manresa, 16 de juliol del 1925 - Lleida, 2017), un dels referents de la direcció coral al nostre país dels darrers dies del franquisme i l'etapa de la transició. Fill del músic Antoni Virgili, entre 1953 i 1991 va succeir el seu pare com a director de l'Orfeó Lleidatà. Amb un clar i profund esperit de reforma el mestre Virgili va crear una veritable escola de pedagogia de la direcció i del cant coral, organitzant des del 1964 els Cursos Internacionals de Música amb la coral francesa À Coeur Joie, i els Cursos Nacionals celebrats cada any per Nadal.
Amb motiu de la mort del compositor, pianista i artista multidisciplinari Carles Santos dilluns, 4 de desembre, a Catalunya Música volem retre-li un homenatge tot recuperant un document enregistrat l'any 1996. Diumenge reemetrem l'espai "A la manera de... Carles Santos", entrevista a càrrec de Joan Vives.
Programa de la sèrie d'entrevistes amb personatges del món de la música "A la manera de...", produït per Catalunya Música i dedicat al pare Ireneu Segarra, director de l'Escolania de Montserrat. Conducció i entrevista a càrrec de Joan Vives, feta el 28 de maig de 1993.
Albert Torrens ha entrevistat el president Carles Puigdemont en la mitja part del concert que ha donat el tret de sortida als actes de celebració del 30è aniversari de Catalunya Música. El president ha felicitat els 30 anys de l'emissora i l'ha qualificat d'estructura d'estat, com la resta de mitjans de comunicació públics del país. Ha insistit que han estat 30 anys de consolidació i de visió d'estat que posen la cultura i la informació al servei de tots els ciutadans.
Amb motiu de la transmissió del concert "Miguel de Cervantes, viatges, somnis i utopies", Joan Vives conversa amb l'intèrpret i director d'Hespèrion XXI, Jordi Savall, i amb Jordi Gràcia, catedràtic de Literatura Espanyola a la Universitat de Barcelona i especialista en Miguel de Cervantes, que glossarà la figura de l'escriptor espanyol des dels àmbits literari, musical i històric.
CONCERT IMAGINARI A BENET CASABLANCAS AMB MOTIU DEL SEU 60è ANIVERSARI Selecció d'obres de Benet Casablancas escollides pel mateix compositor. Impromptu, per a piano. "Dove of Peace". "Ja és hora que se sàpiga". Quartet de corda n. 3. Set Haikus, per a sextet. "Sogni ed Epifanie".