A Manlleu, els treballadors de la Fundació Sant Tomàs fan patates fregides de bossa i no les fan seguint el procés industrial habitual, sinó que les fregeixen a la paella, com es feia antigament. Són doblement bones, perquè aquestes bosses no només contenen patates: representen un projecte únic a Catalunya fet amb persones amb discapacitat intel·lectual.
Cada cop som més les persones que fem servir ampolles d'aigua reutilitzables. Però no sempre ens acabem el contingut d'aquestes cantimplores, ni potser tenim el costum de netejar-les cada dia. I això, segons els experts, pot arribar a ser un problema per a la salut. En parlem amb la María Carmen Vidal, catedràtica de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona.
La fregidora d'aire, o air fryer, ens permet cuinar amb menys oli i estalviant energia, però no tot són flors i violes. També té inconvenients. Jordi Àvila, el nostre conseller domèstic, ens parla de les fregidores d'aire i explica per a què les hem d'utilitzar i què en podem esperar.
Les festes de Nadal són dies intensos de convivència amb la família, i també amb la parella. Hi deu haver hagut moments molt especials, i d'altres que potser no tant i que potser han acabat en una discussió. La Cristina Martínez, que és psicòloga i experta en parella, ens proposa un exercici terapèutic, valent i gens fàcil per millorar la relació de parella.
Després que la periodista i humorista Ana Polo hagi denunciat públicament la relació abusiva que va patir per part del seu cap Quim Morales quan era becària, moltes dones han trencat el silenci a xarxes. Han explicat els abusos de tota mena dels quals també van ser víctimes. És el cas de la periodista i presentadora del "Que no surti d'aquí" de Catalunya Ràdio, Marta Montaner.
Una nova prova inesperada fa trontollar el relat principal dels investigadors del crim de Susqueda. Recordem els fets, l'agost de l'any 2017 té lloc un doble crim: dos joves, el Marc i la Paula, van perdre la vida als voltants de l'embassament. Ara ha aparegut una fotografia aèria del lloc feta 87 minuts després del crim. En parlem amb la periodista Tura Soler.
A vegades hi ha qui identifica rostres o cares allà on no n'hi ha o on no n'hi hauria d'haver. Són situacions en què es parla de fenòmens paranormals, però tenen una explicació científica? Pere Renom ens parla de la pareidolia, un error psicològic de reconeixement.