
Les millors receptes de "Cuines"
Berenars llaminers per endolcir la tornada a l'escola
Galetes, pa de xocolata o magdalenes... fins i tot berlines sense gluten! No cal recórrer a la pastisseria industrial quan volem un berenar ben dolç. Les millors receptes de "Cuines" per portar a la porta de l'escola
06/09/2023 - 08.27 Actualitzat 21/10/2025 - 12.16
És una veritat universal: els disgustos es passen millor si ens podem emportar alguna cosa dolça a la boca. I després d'unes llargues i emocionants vacances d'estiu, per molts estudiants la tornada a l'escola és una autèntica tragèdia. Davant d'aquesta situació, però, el perill és caure en les mans de la pastisseria industrial i altres aliments ultraprocessats. Perquè diguem sí a endolcir-nos el dia, però fem-ho en condicions.
De possibilitats n'hi ha moltíssimes. A "Cuines", hem fet una bona quantitat de receptes dolces, ràpides de preparar i fàcils de transportar, perfectes per entregar a la porta de l'escola després d'un dia cansat. I d'acord, no podem menjar aquestes delícies cada dia de la setmana, però poden ser el luxe perfecte per posar la cirereta als divendres.
Aquí tens opcions boníssimes per triar i remenar. A més, la majoria les tindràs enllestides en menys una hora, començant per les galetes i acabant per les berlines i els croisants sense gluten.
1. Entrepà de crema de xocolata
Tot un clàssic! Si fas la crema d'avellanes i xocolata a casa controles molt més els ingredients i assegures que serà el màxim de saludable. Després només cal triar el pa: de motlle, de pagès, de barra...
2. Dorayaki de coco i xocolata blanca
Unes postres famoses, les preferides del gat còsmic més famós, en Doraemon. Aquests dolços, fets amb sucre, ous i farina, es poden elaborar també amb beguda de coco i xocolata blanca.
3. Galetes de sucre i canyella
El millor d'aquesta recepta és que és apta per nens. És senzilla i fàcil de preparar, de manera que pots sumar ajudants a la cuina i fer l'experiència molt més divertida.
Una altra bona opció són les barretes energètiques, sobretot abans de les activitats extraescolars. Un plus d'energia per poder acabar el dia. Unes galetes de cereals faran la mateixa funció i també són la mar de bones.
Pots trobar magdalenes preparades boníssimes, però quan les podem menjar casolanes i acabades de fer, la cosa ja es torna espectacular. I òbviament, també tenim la seva versió més energètica: les magdalenes de cereals i llavors.
6. Financiers
Els financiers són uns dolços francesos que tenen una base d'ametlla. La llegenda diu que els va inventar una pastisseria francesa per tal que els banquers de la zona poguessin menjar dolços sense embrutar-se les mans. Sigui com sigui, poden ser un berenar perfecte.
Els rotllets de canyella també són estrangers. De fet, són molt típics dels països escandinaus. La seva elaboració és una mica més complexa, però els fans diuen que el temps que s'h dedica, val la pena.
Les coques fines, en canvi, són típiques de les Terres de l'Ebre. Ens les va ensenyar a preparar Rosa Balsebre, del Forn de Baix, a la Fatarella. Com més bones són és untades amb melmelada de taronja.
Per contra, les coques de patata, de fines, no en tenen res. Si mai has utilitzat la patata en rebosteria, aquesta pot ser una gran opció per provar-ho. També les pots farcir amb sobrassada.
10. Pa de xocolata i avellanes
El pa amb xocolata és, des de sempre, el combo guanyador a qualsevol pati d'escola. Aquest porta també avellanes.
11. Berlina farcida de xocolata
Paraula de la Gessamí, la berlina mai porta forat i normalment anirà farcida. Aquestes vessen xocolata a partir de la primera mossegada. Per llepar-se'n els dits!
Donada aquesta afirmació, potser et sorprendrà que les berlines sense gluten de Marc Ribas tinguin forat. Un berenar que et posarà celíacs i no celíacs a la butxaca.
13. Minicroissants sense gluten
I una segona recepta apta per a celíacs. Uns croissants deliciosos, petits i coberts de diferents xocolates. I molt fàcils de fer ja que s'usa una pasta de full sense gluten.
Avui és notícia
Any horrible de la ramaderia: què explica la conjunció de dermatosi, pesta porcina i grip aviària
Com es treballa a l'IRTA-CReSA, el laboratori en el punt de mira de la pesta porcina africana
Reintroduir el llop per controlar la població de senglars? L'opinió d'animalistes i ramaders
El govern ordena auditar els centres que treballen amb la pesta porcina africana a la zona afectada
Prohibit accedir a la natura en 91 municipis de la zona afectada per la pesta porcina