3Cat produeix "Gènesi", la sèrie de ficció sobre la revolució gastronòmica de Ferran Adrià que va situar la cuina catalana al món

3Cat anuncia aquesta coproducció catalana, que compta amb la col·laboració de la Generalitat, coincidint amb l'any en què Catalunya és Regió Mundial de la Gastronomia. "Gènesi" s'emetrà el 2026 i reforça el paper de 3Cat com a motor de la indústria audiovisual catalana
3 min

Basada en fets reals, però amb llicències dramàtiques que amaguen secrets desconeguts, aquesta coproducció de 3Cat amb Minoria Absoluta i Fishcorb Media i amb l'impuls de la Generalitat, narra la revolució gastronòmica que Ferran Adrià va iniciar a El Bulli i que arriba fins als nostres dies. "Gènesi" serà una sèrie de sis capítols que neix amb una marcada ambició internacional per tal de mostrar la gastronomia i la creativitat catalana al món.

L'anunci s'ha dut a terme en el marc del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià i amb motiu d'un sopar per celebrar la distinció de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, que ha comptat amb la presència de la presidenta de 3Cat, Rosa Romà; el conseller d'Empresa i Treball, Miquel Sàmper; així com de David Pujol, director de la sèrie, i els membres d'un repartiment que encapçalen Mònica López, Miquel Fernàndez i Ivan Massagué, i on s'hi suma també Carlos Cuevas.

La presidenta de 3Cat, Rosa Romà, ha volgut destacar la importància d'una ficció que va molt més enllà: "Aquest projecte no és només una sèrie, sinó una aposta de país. Una aliança entre cultura, gastronomia i audiovisual que vol explicar Catalunya al públic global". Romà també ha destacat que amb la producció de "Gènesi", 3Cat referma la seva aposta per indústria audiovisual en català: "Volem seguir sent el motor de la indústria audiovisual del país. I volem seguir-ho fent en català. La nostra llengua necessita ser parlada però sobretot viscuda."
La producció es començarà a rodar aquest desembre i s'estrenarà la tardor del 2026 a 3Cat en exclusiva i en català. "Gènesi" arribarà més endavant també a Netflix, que participa del projecte i en farà difusió a la resta d'Espanya i Llatinoamèrica. La sèrie és, en definitiva, una nova mostra de la qualitat de les produccions de 3Cat que viatgen arreu del món.

La història i els seus continguts culinaris, que compten amb l'aval d'ElBulli Foundation, combinarà trames i secrets personals en el passat i el present, amb una estètica cuidada que pretén retre homenatge tant a l'alta gastronomia, com a la cuina tradicional, i als productors i productes del paisatge català que les inspiren. "Gènesi" és una sèrie de país sobre la gastronomia catalana, reconeguda avui arreu del món en forma de llegat de la revolució que van iniciar Ferran Adrià i Juli Soler a El Bulli.

Sinopsi

Als anys 80, un jove Ferran Adrià entra per atzar a les cuines d'El Bulli, on coneix Juli Soler. Aquell és l'inici d'una revolució gastronòmica que convertirà un petit restaurant de la Cala Montjoi en el millor del món. Aquest camí, no exempt de dificultats i agres enfrontaments, canviarà per sempre les seves vides i situarà la cuina catalana al mapa del món. Anys després, el 2025, Glòria Canabach, una crítica gastronòmica marcada per la culpa i estretament vinculada a El Bulli, torna dels Estats Units després de la mort del seu pare. A Catalunya es retroba amb la seva neboda Lola, i juntes decideixen reobrir el restaurant familiar, Can Canabach. En un relat que combina el passat amb el present, el Ferran viu immers en una obsessió que duu El Bulli al cim de la gastronomia mundial, mentre que la Glòria intenta curar les ferides del passat. Tots dos buscaran en la cuina una forma de sanar i tornar a començar.

Temes relacionats

Avui és notícia

Més sobre Cinema

Mostra-ho tot