Cinc coses que has de tenir en compte abans de fer bivac (segons el Gerard d'"El foraster")
El Gerard va estudiar cuina a Girona, va tenir de tutor Joan Roca, del Celler, i va fer pràctiques al Bulli, de Ferran Adrià. Però el ritme de l'alta cuina el va atabalar. Va decidir canviar els fogons per la muntanya i trobar la felicitat a les altures, a les portes del cel de Tivissa i en altres punts del món. El 2017 va començar una aventura que avui encara continua: dormir sol al ras a temperatures sota zero. Explica que l'experiència és més extrema que a l'estiu, perquè la fa menys gent i l'obliga a mimetitzar-se amb la naturalesa d'una forma única.
Heu dormit mai sota les estrelles? Quim Masferrer, d'"El foraster", va viure una experiència inoblidable en la seva visita a Tivissa, molt millor que en un hotel de cinc estrelles i amb sopar inclòs. Allà dalt, en Quim va entendre que cadascú busca la felicitat en diferents coses i en Gerard la troba dormint a la muntanya, sota el cel, en hivern i sol.
En Gerard, que ha anat explicant les seves experiències al perfil d'Instagram Xutonthetop, dona els cinc consells bàsics per tenir en compte abans d'aventurar-se a fer una nit de bivac. Un bon material és indispensable.
1. Un sac de plomes, lleuger, goretex i -18º de confort
2. Màrfega aïllant amb càmera d'aire calent
3. Roba d'abric i botes d'alpinisme
4. Mini cuina de muntanya per cuinar i desfer la neu (Quan desfassis la neu, podràs utilitzar l'aigua per cuinar i t'estalvies haver de transportar-la)
5. Menjar (barretes energètiques, fruits secs, cafè soluble)
En Gerard ara està immers en el seu primer documental, que té previst enllestir a finals de primavera. Es tracta d'un projecte audiovisual per explicar en carn pròpia què vol dir fer bivac a l'hivern als cims dels Pirineus. "A la muntanya no hi ha fronteres; per mi els Pirineus són tot un bloc. Dormo als Pirineus catalans, a l'Aragó i a França", explica.
El projecte ja té títol: "Aware". En anglès, vol dir "conscient", però en Gerard es queda amb el concepte en japonès, que seria "el sentiment profund que et provoca la bellesa efímera de la naturalesa".