
Consells de cuina de l'Arnau París al "Cuines"
Adeu al crec-crec! El truc perquè no trobis sorra mai més a les cloïsses o navalles
De vegades, l'emoció de menjar un bon arròs amb cloïsses, unes cloïsses a la marinera o unes navalles a la planxa es veu eclipsada per la temuda sorra. T'expliquem com netejar-les perquè mai més n'hagis de mastegar
16/01/2023 - 16.06 Actualitzat 18/01/2023 - 13.01
Ja saps com has de guardar les cloïsses a la nevera, un cop les portes de la peixateria? És un dubte molt freqüent que ens ha resolt l'Arnau París. De pas que les preparem per guardar-les, els hi traurem la sorra.
El primer pas és posar en un bol una bona quantitat d'aigua, de l'aixeta mateix. Hi aboquem un bon grapat de sal i hi posem les cloïsses. S'hi hauran d'estar a la nevera, amb aigua i sal, durant tota una nit.
L'endemà al matí les traiem, les esbandim sota l'aixeta, les posem en un drap i les emboliquem, assegurant-nos que lliguem el drap ben fort.
D'aquesta manera les cloïsses no s'obriran i aguantaran fresques més temps: les podrem tenir dos dies així a la nevera.
Quan ens vinguin de gust, només les hem de treure i cuinar-les. Això sí, sempre han d'estar tancades. Si en el moment de fer-les servir n'hi ha alguna d'oberta, la descartem. Com diu l'Arnau: "Estem cuinant cloïsses, no mal de panxa!"
Avui és notícia
El ministeri investiga si el brot de pesta porcina africana ha sortit d'un laboratori
S'amplia la prohibició d'accés als espais naturals per la pesta porcina: consulta els 91 municipis
La Comissió Europea desaconsella sacrificar senglars i recomana deixar que el virus actuï
Tres milions de porcs i senglars morts: el viatge de la pesta porcina per la Unió Europea
Senglars: d'estar prop de l'extinció a ser un risc per a l'expansió de la pesta porcina africana