Netflix Warner HBO
Pesta porcina africana
Operació sortida
Concerts Rosalía Lux
Servei militar Alemanya
Cas Helena Jubany
Portes obertes Parlament
Pla Moves III
Nou atac israelià Gaza
ES-Alert dana
Federica Mogherini
Matthew Perry
Flick Barça prèvia Betis
Eric Garcia renova Barça
Hugo Mallo abús sexual

Fàcil, bonic i bo!

Amanida d'estiu en menys de 10 minuts? L'Arnau París t'explica la recepta definitiva

Un plat del "Cuines" per a aquest estiu que tindràs llest abans que te n'adonis

08/08/2025 - 17.51 Actualitzat 19/09/2025 - 12.24

L'estiu és aquell moment de l'any en què la cuina es relaxa. Tenim pressa per sortir i ganes de menjar bé sense passar-nos hores als fogons. I aquí és on entra en escena l'Arnau París, presentador i xef del "Cuines", amb una recepta que és com ell: senzilla, directa i amb estil

Es tracta d'una combinació que uneix senzillesa i elegància, amb mozzarella fresca, cecina tallada ben fina, xiitakes passats per la planxa i cirerols dolços. Tot plegat, coronat amb pinyons torrats i alfàbrega fresca, perquè si ho fem, ho fem bé. 

Els ingredients (per a una ració amb cara i ulls)

  • Mozzarella fresca, ben escorreguda 
  • Un grapat de pinyons ibèrics torrats 
  • 2 o 3 talls de cecina 
  • 8 xiitakes frescos 
  • 6 cirerols madurets 
  • Fulles d'alfàbrega fresca 
  • Oli d'oliva verge extra, sal i pebre 

 

El pas a pas per fer l'amanida de l'Arnau París en un pim-pam

  1. Comencem per la planxa: marca els xiitakes fins que quedin tendres i amb aquell punt daurat que fa bona olor. A la mateixa paella, fes una passada ràpida als cirerols sencers. No els trituris, que volem que encara siguin cirerols i no melmelada. 
  2. Muntem l'escenari: al centre d'un plat bonic (sí, aquell que tens guardat "per a les ocasions"), esmicola la mozzarella amb les mans. Res de ganivets, aquí busquem el toc casolà. 
  3. Juguem amb les formes: reparteix els xiitakes, alguns cap per amunt i d'altres cap per avall, i incorpora-hi els cirerols. Col·loca la cecina de manera que guanyi una mica volum.  
  4. Rematada final: reparteix els pinyons torrats, afegeix-hi sal i pebre, un raig generós d'oli d'oliva i acaba-ho amb fulles d'alfàbrega fresca. 

 

Per què aquesta amanida és un encert?

  • Temps rècord: la tindràs a punt en menys de 10 minuts. 
  • Equilibri perfecte: dolç dels cirerols, salat de la cecina i cremositat de la mozzarella. 
  • Presentació de revista: el plat entra pels ulls abans que arribi a la boca. 
  •