Amanida d'estiu en menys de 10 minuts? L'Arnau París t'explica la recepta definitiva
L'estiu és aquell moment de l'any en què la cuina es relaxa. Tenim pressa per sortir i ganes de menjar bé sense passar-nos hores als fogons. I aquí és on entra en escena l'Arnau París, presentador i xef del "Cuines", amb una recepta que és com ell: senzilla, directa i amb estil.
Es tracta d'una combinació que uneix senzillesa i elegància, amb mozzarella fresca, cecina tallada ben fina, xiitakes passats per la planxa i cirerols dolços. Tot plegat, coronat amb pinyons torrats i alfàbrega fresca, perquè si ho fem, ho fem bé.
Els ingredients (per a una ració amb cara i ulls)
- Mozzarella fresca, ben escorreguda
- Un grapat de pinyons ibèrics torrats
- 2 o 3 talls de cecina
- 8 xiitakes frescos
- 6 cirerols madurets
- Fulles d'alfàbrega fresca
- Oli d'oliva verge extra, sal i pebre
El pas a pas per fer l'amanida de l'Arnau París en un pim-pam
- Comencem per la planxa: marca els xiitakes fins que quedin tendres i amb aquell punt daurat que fa bona olor. A la mateixa paella, fes una passada ràpida als cirerols sencers. No els trituris, que volem que encara siguin cirerols i no melmelada.
- Muntem l'escenari: al centre d'un plat bonic (sí, aquell que tens guardat "per a les ocasions"), esmicola la mozzarella amb les mans. Res de ganivets, aquí busquem el toc casolà.
- Juguem amb les formes: reparteix els xiitakes, alguns cap per amunt i d'altres cap per avall, i incorpora-hi els cirerols. Col·loca la cecina de manera que guanyi una mica volum.
- Rematada final: reparteix els pinyons torrats, afegeix-hi sal i pebre, un raig generós d'oli d'oliva i acaba-ho amb fulles d'alfàbrega fresca.
Per què aquesta amanida és un encert?
- Temps rècord: la tindràs a punt en menys de 10 minuts.
- Equilibri perfecte: dolç dels cirerols, salat de la cecina i cremositat de la mozzarella.
- Presentació de revista: el plat entra pels ulls abans que arribi a la boca.
