Comença la verema a la DO Priorat, que aquest any serà un 18% superior
Les inversions a la Denominació d'Origen Priorat no paren de créixer. La bogeria en el mercat per aquest vi fa que la zona de conreu hagi crescut aquest any fins a un 10%. I sembla que totes els ponen, perquè aquest any s'espera incrementar la producció un 18% i obtenir una qualitat excel·lent. Només una dada: el quilo de raïm de vinya vella es paga a quatre euros i mig.
1 min
Amb una producció de 3,2 milions de quilos de raïm, un 18% més que en la campanya anterior, la Denominació d'Origen Qualificada Priorat encara la temporada. Aquest any hi ha 1.400 hectàrees en producció, un 10% més que l'any passat. La verema es preveu d'una qualitat excel·lent. Des del sector s'apunta que la DO continua amb el procés de creixement i consolidació, que es nota en l'interès per la zona d'empreses franceses i en el manteniment del preu que es paga pel quilo de raïm. De fet, es continuen pagant preus entre els 2,11 euros per quilo de raïm de vinya jove i els 4 euros i mig per quilo de vinya vella. La DO Priorat, amb 63 cellers, embotella el cent per cent de la producció i, de cara a la pròxima campanya, ja estudia elaborar un projecte per limitar i dissenyar com seran les futures plantacions.