Per què el bocata de calamars és típic de Madrid?
(TVC)

Creen un certificat per treure al mercat làctics més digeribles

Els problemes digestius que tenen algunes persones quan beuen llet els provoca la proteïna làctia anomenada A1. A partir del maig sortirà a la venda la primera llet amb certificat oficial que no conté aquest element
La periodista Maite Curto mirant a càmera
Periodista d'Economia de Catalunya Ràdio
1 min

Hi ha moltes persones a qui la llet els provoca molèsties tot i no ser al·lèrgiques ni intolerants a la lactosa. Diversos estudis conclouen que això es deu a una proteïna làctia anomenada A1, mentre que l'A2 és més digerible. Precisament s'acaba de crear una certificació oficial per treure al mercat productes làctics que només contenen A2.

Aquest certificat s'ha presentat a la fira Lactium que s'ha fet a Vic. La granja La Torre d'en Roca de Sallent és la primera empresa catalana que ha obtingut la certificació de llet que només té beta-caseïna A2. Anna Rubia, del Departament de Màrqueting de La Torre d'en Roca, ha explicat com ho han aconseguit a Catalunya Ràdio:

Es fa una selecció de l'ADN del bestiar per verificar l'absència d'A1. Llavors, als lots de la llet també s'hi fan analítiques per comprovar que, efectivament, no conté la beta-caseïna A1. D'aquesta manera, garantim que la llet és exclusivament A2.

A principis de maig sortirà al mercat aquesta llet amb la proteïna A2, que beneficiarà els que tenen aquests símptomes:

Aquelles persones a qui la llet no se'ls acaba de posar bé i que no tenen diagnosticada cap al·lèrgia ni cap intolerància, només que els provoca malestar intestinal o pesadesa.

El preu serà el mateix que el del litre de llet habitual i també es vendran altres productes làctics elaborats només amb proteïna A2.

Avui és notícia