Dos estudis certifiquen que seguir una dieta equilibrada permet actuar contra el canvi climàtic

Menjar sa pot ajudar a preservar el medi ambient. Si tothom fes una dieta equilibrada es podria combatre amb més facilitat el canvi climàtic. Així ho expliquen dos estudis diferents que deixen clar que si mengéssim menys carn i menys làctics reduiríem les emissions de diòxid de carboni i, per tant, evitaríem l'efecte hivernacle. De fet, els dos estudis aconsellen que el millor és menjar menys de tot. Ho diuen un estudi de la revista "Human Ecology" i, un altre, de la Xarxa d'Investigació sobre Aliments i Clima.
1 min
Dos estudis en dos països diferents, però una mateixa conclusió. Una dieta sana permet lluitar contra l'efecte hivernacle. Tots dos analitzen la despesa energètica dels sistema alimentari i conclouen que es pot ser més eficient. Al Regne Unit, la Xarxa d'Investigació sobre Aliments i Clima aconsella beure un litre de llet a la setmana i menjar 500 grams de carn a la setmana. Això equivaldria a menjar un hamburguesa, dues salsitxes, tres talls de cansalada i un pit de pollastre.

Als Estats Units, l'estudi de la revista "Human Ecology" destaca que amb alguns canvis en la dieta actual en aquell país es podria reduir un 50% la despesa en energia fòssil destinada a produir aliments. A més avisa que, tot i que a molts llocs d'Europa es presumeix de dieta mediterrània, cada cop el menjar és més pesat i més car de produir, energèticament parlant.

Avui és notícia