
"El documental" estrena "L'aventura del Catalunya"
"El documental" estrena demà, a partir de les 23.45, "L'aventura del Catalunya", l'aventura a Singapur de 25 joves professionals de la restauració, alguns procedents d'El Bulli, amb l'objectiu de posar en marxa l'ambaixada a Àsia de la millor cuina que es fa a casa nostra: el restaurant Catalunya. Una producció de Manual SCCL en coproducció amb Televisió de Catalunya, dirigida per Manu Benavente i Alfons Garrido.
01/06/2016 - 10.03 Actualitzat 01/06/2016 - 10.11
El film narra, amb la veu dels protagonistes, les il·lusions, les pors i les emocions sentides durant els més de dos anys que fa que viatgen, però per sobre de totes destacaran les veus dels dos catalans que han liderat el projecte: el director, Pol Perelló (12 anys cap de sala d'El Bulli) i el seu xef executiu, Alain Devahive (format a El Bulli i als fogons de les millors cuines de França). El Catalunya ha estat un repte per a tots ells, tant en l'àmbit professional com en el personal. Professionalment està sent una aventura donar a conèixer i exportar a un altre continent un concepte de cuina basat en "la cuina que nosaltres hem conegut des de petits i que, d'alguna manera, forma part de la nostra identitat cultural, la cuina que es fa a Catalunya i a tot el territori espanyol", com diu l'Alain.
En la seva carta, hi conviuen el trempó, l'escalivada i el pa amb tomàquet amb el "pulpo a feira" i el "cochinillo". "Vam venir a Singapur per divulgar la nostra cultura gastronòmica i, per tant, no només podíem fer gastronomia, sinó que havíem de tenir en compte tots els detalls que converteixen anar a un restaurant en una experiència global: un ambient modern i alegre, un servei competent, però proper, i una gastronomia on es prioritzi el sabor per damunt de la tècnica, on la sorpresa sigui menjar bé més que menjar coses estranyes."
Personalment, aquests darrers dos anys els ha canviat radicalment la vida. Venint del Mediterrani, s'han hagut d'adaptar a Singapur, una ciutat que no és ni asiàtica ni occidental, una ciutat de negocis en formació constant, que busca desesperadament una identitat pròpia. "L'aventura del Catalunya" és una aventura d'èxit que està modificant les seves vides i la seva forma d'entendre el món, però, d'on va sorgir la idea? Quina era l'oferta gastronòmica catalana i espanyola a Àsia abans de l'aparició del Catalunya? Com han respost els asiàtics davant d'una oferta tan autèntica i diferent? Quines han estat les claus de l'èxit del Catalunya?
L'aventura ha estat un viatge divertit, per una banda, i, per l'altra, dur i complex, però molt gratificant per a tots ells. Un punt de partida per emprendre noves aventures arreu del món.
El Catalunya-Singapur va obrir el juliol del 2012 i després va venir la inauguració del Catalunya-Hong Kong a l'abril del 2013.
Fitxa tècnica
Direcció: Manu Benavente i Alfons Garrido
Guió: Marga Ninou
Realització i direcció de fotografia: Alfons Garrido
Productor executiu Manual: Manu Benavente
Productor executiu TVC: Jordi Ambròs
Productor delegat TVC: Joan Pavon
Música: Audionetwork SL
Muntatge: Manual
Grafisme: Jorge Subirats
2016
Una producció de Manual SCCL en coproducció amb Televisió de Catalunya, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de Restaurants Catalunya i amb la participació de Singapore Airlines, Agència Catalana de Turisme, Your Singapore (Singapore Tourism Board), Olies Mallafré i Cava Agustí Torelló i Mata.
http://twitter.com/eldocumental33
Avui és notícia
Desallotjat l'antic Institut B9 de Badalona: l'Ajuntament no oferirà alternativa als que hi vivien
Illa torna a defensar al Parlament la gestió de la pesta porcina i encara no n'aclareix l'origen
Cerdán defensa la seva innocència i es declara víctima d'una persecució "pròpia de la inquisició"
El fiscal no acusarà Errejón pel cas d'agressió sexual a Elisa Mouliaá i demana arxivar la causa
La proposta del govern contra la compra especulativa: habitatge per viure-hi, segona residència i cessió