Paula Molés
Paula Molés (CCMA)

El Fòrum Gastronòmic de Girona, a "Un restaurant caníbal a Berlín"

Aquest diumenge, 20 de març, a les 13.00, "Un restaurant caníbal a Berlín" farà balanç del Fòrum Gastronòmic de Girona i se centrarà en tres eixos clau: relleu generacional, condicions laborals i elogi de la sala.
1 min

El programa "Un restaurant caníbal a Berlín" de diumenge analitzarà el Fòrum Gastronòmic de Girona, que va tenir lloc del 13 al 15 de març, amb alguns dels seus protagonistes: Philippe Regol, crític gastronòmic; Marc Gascons, xef d'Els Tinars, a Llagostera; Camil Ros, secretari general d'UGT, el sindicat majoritari del sector de la restauració; Martina Puigvert Puigdevall, amb 27 anys, cap de cuina de Les Cols, a Olot; Agustí Gardell, pastisser de la Pastisseria Juhé, a l'Escala, guardonada amb el premi al Millor Xuixo del Món; Cristina Jolonch, periodista de La Vanguardia especialitzada en gastronomia; Joan Roca, xef d'El Celler de Can Roca, i Salvador Garcia Arbós, escriptor i un dels organitzadors del Fòrum Gastronòmic de Girona.

Al canvi climàtic i la pandèmia ara s'hi suma la pujada de preus de l'electricitat i les matèries primeres arran de la guerra a Ucraïna. Tot això té efectes directes en la gastronomia, tant en els negocis de restauració com en la manera com la gent passa el temps lliure. Aquesta i d'altres qüestions són les que abordaran les persones entrevistades.

El programa també vol celebrar l'arribada de la primavera amb la periodista Carme Gasull, que descobrirà les històries darrere d'un productor del Prat que conrea carxofes i un altre del Maresme que fa pèsols i carxofes, dos productes estrella d'aquesta època de l'any. També donarà a conèixer dos restauradors que cuinen plats fantàstics amb aquestes fruites i verdures. Com és habitual, l'espai revisarà l'actualitat gastronòmica de la setmana i descobrirà l'especialitat d'un restaurant, en aquest cas Les Magnòlies, a Arbúcies (La Selva).

"Un restaurant caníbal a Berlín", realitzat i presentat per Paula Molés, s'emet cada diumenge a les 13.05. El programa tindrà una durada de tres quarts d'hora per la coincidència amb "La transmissió de l'Espanyol".

Avui és notícia