El truc infal·lible del Marc Ribas per enganxar bé els pinyons dels panellets
Fer panellets de pinyons pot semblar fàcil fins que arriba el moment crític: fer que els pinyons quedin ben enganxats. Qui no s'hi ha trobat? Fas la massa, formes les boletes, les arrebosses i, quan surten del forn, hi ha la meitat dels pinyons per terra. Tranquil, no ets l'únic: a Marc Ribas també li ha passat.
I per això comparteix amb tu el seu truc definitiu per aconseguir que els pinyons s'hi adhereixin bé, quedin daurats i que els teus panellets llueixin com els que veus darrere les vitrines de les pastisseries.
El secret està en l'ou (i una mica d'aigua)
Segons el Marc, la clau és pintar els panellets amb rovell d'ou barrejat amb una mica d'aigua. D'aquesta manera, la barreja queda més lleugera i s'escampa bé per tot arreu. Després, deixa'ls reposar una estoneta perquè s'assequin una mica.
El truc de la tassa: ràpid i eficient
Ara ve el moviment estrella: posa els pinyons dins d'una tasseta, agafa una boleta de massa i deixa-la caure a dins de la tassa. Fes-la girar suaument "una sacsejadeta amb gràcia", com diu el Marc i veuràs com la boleta surt coberta de pinyons per tot arreu, sense haver-los d'anar col·locant un a un.
Amb aquest truc del Marc Ribas, aconseguiràs que els panellets de pinyons siguin més uniformes i daurats. I el millor: sense haver de recollir pinyons de terra ni passar hores enganxant-los un a un.
Tant si ets dels que fan panellets cada any com si ets dels que s'hi atreveixen per primer cop, aquest consell és un salvavides gastronòmic perfecte per triomfar per la Castanyada i Tots Sants.
