Escudella versus ramen: quina és la teva sopa preferida?
En poc mesos, el ramen s'ha convertit en la sopa de moda: és molt saborosa, completa i funciona com a plat únic ideal. Però si hi penses, no ho feia l'escudella, això? Et presentem receptes per a cada opció. Potser així acabaràs veient que no cal triar l'una o l'altra i pots quedar-te amb les dues sopes.
La més famosa de les nostres escudelles. La de la festa grossa. En Marc i l'Ona, la seva filla, ens expliquen tots els passos necessaris per fer l'escudella definitiva.
Amb una bona quantitat de bolets i alga kombu podem fer un ramen estrictament vegetal però amb molt d'umami.
L'escudella no té per què ser carnívora. La Gessamí ens ensenya com fer una escudella de bacallà que a més dels fideus també portarà arròs.
Fem un caldo daishi amb unes algues kombu hidratades i ho farem servir per fer un ramen de calamars.
L'Arnau ens ensenya la versió més ràpida del ramen. És una sopa instantània que ens podrà solucionar un àpat si anem curts de temps.
En Marc visita Castellterçol el dia de la seva festa escudellaire per ensenyar-nos quina és la recepta d'aquest poble del Moianès.
7. Escudella de fideus amb mongetes
Amb una papada i unes mongetes fem una escudella molt saborosa. Com que volem aprofitar totes les verdures que li posem, en Marc ens explica com anar jugant amb el temps de cocció de cada ingredient.
Per Santa Llúcia, Gelida posa a escalfar la seva escudella. És una escudella amb moltíssima teca: carns i llegums.
- 9. Carn d'olla
Si només et vols centrar en la carn d'olla, en Marc et porta la recepta amb aquesta secció amb recepta de pilota, és clar.
