Tensió servida a la taula de 3Cat
Estrategs, egos i notes polèmiques: així va ser la nit de tapes a "Joc de cartes estiu"
El programa de Marc Ribas buscava les millors tapes del Vallès
21/08/2025 - 19.15 Actualitzat 19/09/2025 - 12.19
La nit a 3Cat prometia tapes de primera, rivalitat a flor de pell i un final ajustat. El que ningú s'esperava eren les maniobres brutes de dos concursants per intentar canviar el rumb de la competició. Espòiler: no els va sortir bé.
"Joc de cartes estiu" va fer parada al Vallès amb la missió de trobar el restaurant que servia les millors tapes. La nit va enfrontar tres cuines amb personalitat pròpia: Bistró XXI, de Castellar; Taberna 1984, de Sant Cugat, i Rauxa Bodega Contemporània, de Sabadell, amb un ambient digne d'un veritable derbi comarcal.
Entre mirades de reüll, notes polèmiques i un vigilant que no es perdia cap detall, els plats van passar sovint a un segon pla, davant de l'estratègia, l'observació minuciosa i l'habilitat d'un concursant capaç de detectar tots els errors dels rivals.
Bistró XXI: decoració industrial i crítiques sense pietat
La primera parada va ser a Castellar del Vallès. El Bistró XXI es presentava amb una decoració industrial, espais amplis i un matrimoni disposat a defensar la seva proposta. Però ja sabem com funciona el programa: els detalls pesen molt. Els rivals van assenyalar que les plantes eren de plàstic, que la carta era massa extensa i que fins i tot hi havia brutícia a terra.
Els plats tampoc no van aixecar gaire entusiasme i les postres van ser la gota que va fer vessar el got. La nota final va quedar en un discret 5,1.
La Taberna 1984: neteja impecable i un plat estrella
A Sant Cugat, la Cristina i el Carlos van obrir les portes de la Taberna 1984. Els rivals van coincidir en una cosa: l'espai era sofisticat i la cuina lluïa amb una neteja impecable. Ara bé, no tot eren flors i violes. L'ajoblanco el van trobar massa líquid; la croqueta, avorrida, i el pebrot, poc fet.
Però aleshores van arribar les mandonguilles. Una recepta aparentment senzilla que va enamorar a tothom i que es va acabar convertint en el millor plat de la nit. Tot i això, la nota (6,3) es va quedar curta i va provocar un bon enuig en la confrontació final.
La Rauxa: n'esperaven molt, van rebre poc
La Rauxa-Bodega Contemporània de Sabadell va ser la tercera parada del "Joc de cartes estiu". L'Isaac Catalán i l'Aleix Jorba van defensar la seva experiència en restaurants Michelin, però alhora van protagonitzar més d'una discussió, com un matrimoni acostumat a dir-se les coses sense filtres.
La resta de concursants van destacar la decoració i l'ambient, tot i que van assenyalar pols i petits detalls de neteja. Les crítiques als plats, que consideraven massa plans, van provocar enutjos: l'Isaac es va mostrar especialment dolgut i no va dissimular el seu malestar. Al final, la nota mitjana d'un 6,1 va ser un cop de realitat per a un restaurant del qual tothom esperava més.
Confrontació final: retrets, sinceritat i tensió al màxim
En la confrontació final, les mascaretes van caure: l'Isaac, de la Rauxa Bodega Contemporània, va admetre obertament que havia posat notes més baixes al seu principal rival, la Taberna 1984.
El veredicte final de Marc Ribas va posar ordre: la Taberna 1984 s'emportava els 3.000 i la victòria, gràcies a unes mandonguilles que van enamorar a tothom. I la lliçó? Que ni les trampes ni els egos inflats poden fer res contra un bon plat ben fet.
Avui és notícia
El ministeri no descarta que el brot de pesta porcina africana sortís d'un laboratori
S'amplia la prohibició d'accés als espais naturals per la pesta porcina: consulta els 91 municipis
Tres milions de porcs i senglars morts: el viatge de la pesta porcina per la Unió Europea
Senglars: d'estar prop de l'extinció a ser un risc per a l'expansió de la pesta porcina africana
El whatsapp del cap de gabinet de Mazón a Pradas el dia de la dana: "Treu-te del cap confinar"