Sílvia Munt Premi Gaudí d'Honor 2026
Rosalía LUX Tour
Nou atac israelià Gaza
ES-Alert dana
Federica Mogherini
Matthew Perry
Mundial 2026 Trump
Veritats i mentides immigració
Origen pesta porcina
Ajuts cotxe elèctric
Fira de Guadalajara
Manga Barcelona
Copa del Rei
Atlètic Balears Espanyol
Sant Andreu

El "Cuines", amb la gastronomia nipona

"Itadakimasu"! 20 receptes japoneses tradicionals per viatjar al Japó des de casa

De l'okonomiyaki al motxi, fem un recorregut amb el "Cuines" per la cuina japonesa, una gastronomia única i plena d'umami que pots preparar a casa

23/11/2025 - 08.00 Actualitzat 23/11/2025 - 08.00

El 24 de novembre se celebra el Dia Mundial del Menjar Tradicional Japonès, una cuina que combina tècnica, equilibri i respecte pel producte. Al "Cuines" n'hem après molt gràcies als xefs convidats i al nostre equip habitual. 

Per això, et portem un recull de 20 plats japonesos perquè puguis fer (o descobrir) un menú complet i molt variat: sopes, fideus, sushi, plats de carrer i postres. Junbi ('preparat')? Som-hi! 

Els clàssics reconfortants: ramen, sopes i brous 

1. Sopa de miso 

És un dels pilars de la cuina nipona. Feta amb miso blanc, tofu, algues wakame i cloïsses. Un brou lleuger, nutritiu i ràpid de preparar. La sopa miso és ideal per obrir qualsevol àpat japonès. 

2. Ramen 

Un plat que conté tota la profunditat del ramen japonès més clàssic. Amb papada de porc, fideus soba, ou marinat, alga kombu i un brou de doble cocció ben concentrat. Reconfortant com cap altre! 

3. Ramen vegetal 

També existeix l'opció vegetal del ramen amb miso, kombu, xiitake, porro, rave daikon i sèsam. Lleuger, però sorprenentment intens. Totalment apte per a dietes veganes!  

4. Ramen de calamar 

I la versió marina? Al "Cuines" també la tenim. Amb tallarines de calamar, caldo dashi i verdures. Aquest ramen de calamar és l'opció perfecta per a qui vol una alternativa més fresca que el ramen de porc. 

La versió marina del ramen


5. Kinoko soba (fideus soba amb bolets) 

Fideus de soba de fajol amb un dashi casolà de kombu i katsuobushi (bonítol sec en làmines). És un plat molt aromàtic, perfecte per a quan ve de gust un caldo lleuger, però ple d'umami. A l'hivern, és un imprescindible! 

Entrants i plats japonesos per compartir 

6. Gyozas 

Unes crestes farcides de porro, enciam, cansalada ibèrica i gingebre. Marcades a la planxa i acabades al vapor: són cruixents, meloses i irresistibles. Les gyozas no poden faltar a cap àpat japonès! 

7. Tempura de verdures 

Bastonets de pastanaga, carbassó, albergínia i ceba recoberts amb una tempura lleugera feta amb aigua i gas. Són cruixents, fresques i ideals per compartir. A més, saludables! 

Pastanaga, carbassó, albergínia i ceba en tempura

8. Yakitori de navalles i pollastre amb alls tendres 

Una broqueta diferent que combina mar i muntanya amb soja, mel i mostassa i que es caramel·litza a la planxa. Aquest yakitori és per llepar-se els dits, literalment!  

Sushi, sashimi i niguiri: per als amants del peix 

9. Sushi i sashimi 

Aprèn a preparar arròs de sushi, tallar tonyina, gambes i seitons i muntar peces equilibrades en textura i sabor. Et convertiràs en un autèntic mestre del sushi i el sashimi

10. Sashimi de salmó amb xiitakes i salsa japonesa 

Salmó tallat fi, saltat de xiitakes i una salsa japonesa espessa i amb un toc de gingebre i llimona. Un sashimi que és tota una combinació sorprenent de sabors i contrastos! 

Una combinació sorprenent!

11. Niguiri sushi 

Niguiris variats amb peix blanc, peix blau, vieires i ous de salmó; tot seguint la tècnica professional dels mestres Yukihiko Shidara i Òscar Massó. Després d'aquesta i les anteriors receptes, et convertiràs en tot un expert! 

Més fideus japonesos i altres plats principals per al·lucinar 

12. Yakiudon amb pollastre 

Un altre plat japonès que no pot faltar són els udon. Saltats al wok amb pollastre, verdures laminades fines i salsa de soja. Un clàssic del menjar de carrer japonès! 

13. Entrepà katsu sando 

Una variant del clàssic katsudon i mític plat de carrer: llom arrebossat, col marinada, cogombrets i salsa tonkatsu casolana entre dues llesques de pa de motlle torrat. Així és l'entrepà katsu sando. Un mos icònic... i deliciós! 

Una variant del clàssic katsudon

14. Costelles amb arròs gohan 

Costellam de porc cuit lentament amb llet de coco, vi ranci, conyac, herbes i all. S'acompanya amb arròs gohan (arròs japonès) amanit amb sû (una salsa especial). Contundent i espectacular! 

15. Okonomiyaki 

La popular "truita japonesa" amb kimtxi, col, marisc i salsa Perrins. És una de les tantes opcions d'okonomiyaki: un plat complet, econòmic i 100% de carrer! 

16. Okonomiyaki de cansalada i peix sec 

Aquesta és la versió tradicional de l'okonomiyaki, amb col xinesa, cansalada, kombu, xiitakes i maionesa amb gingebre. Rica en sabor i amb el punt salat inconfusible del peix sec! 

Rica en sabor i amb un punt salat!

Per acabar, un toc dolç: 4 postres japoneses delicioses 

17. Dorayaki de coco i xocolata blanca 

Esponjosos com caps altres i unes postres indispensables: aquests dorayakis estan farcits amb una ganache de xocolata blanca i llet de coco. Un berenar (o final d'àpat) dolç, ràpid i molt tendre! 

18. Motxi de festuc 

Coneixes aquella textura única de la massa fina de farina d'arròs i aigua? És el motxi, i el "Cuines" te'n proposa aquesta versió amb praliné de festuc i xocolata blanca. Delicat i aromàtic! 

19. Motxi de xocolata blanca 

Més motxis casolans, en aquest cas amb un farcit cremós de xocolata blanca. La massa d'arròs glutinós es cou al microones i s'embolica al voltant del farcit gelat. Senzill i irresistible. 

20. Pastís japonès de formatge 

Per rematar aquesta col·lecció, et proposem aquest cheesecake lleuger i esponjós fet al bany maria. Infusionat amb citronel·la i amb una textura de núvol, és perfecte per als amants dels pastissos suaus!  

Amb una sorprenent textura de núvol

Aquest recull t'ofereix un tast del millor de la gastronomia japonesa: brous reconfortants, sushis impecables, plats de carrer, clàssics amb marisc i verdures i les postres més icòniques. El Japó és ple de sabors únics... només cal animar-se a descobrir-los. Itadakimasu ('bon profit')!