Mar e Montanha, era codina qu'amasse Aran e Cambrils

Es caps de codina des 6 restaurants aranesi que participen en aguest hestau gastronomic aufrissen es plats elaboradi conjuntament damb 6 chèfs de Cambrils
Jovita Ané - Josep Manel Vera
1 min

En ua codina d' un restaurant de Vielha, s'an amassat de forma, excepcionau , es chèfs de 6 restaurants d'Aran , damb 6 chèfs de Cambrils. An premanit es plats entà un menú degustacion que da eth punt de gessuda der Hestau Mar e Montanha.
Aguest eveniment gastronomic impulsat per Torisme Val d'Aran damb era collaboracion deth Patronat de Turisme de Cambrils, auec ua prumèra part en mes d'octobre , en aguesta populacion dera Còsta Daurada, a on se serviren mès de 400 menus.

Ací en Aran, ja sigue com a plat recomanat deth dia , o enes cartes , 6 restaurants aufriran es plats elaboradi e creadi a 4 mans, amassa damb es caps de codina de Cambrils.
Plats que fusionen es productes de montanha e de mar , des que se hèn recèptes ben originaus.

Ues son mès tradicionaus: com eth calamar damb pès de pòrc, que an elaborat amassa, Montse Solà de Casa Turnay d'Escunhau e Arnau Blasco deth Denver de Cambrils

Calamar damb pès de pòrc

D'autes mès innovadores: com eth moth deth uas de Les, damb gamba blanca de Cambrils, ua creacion deth chèf Xavier Martí deth restaurant Macarrilla de Cambrils e Marc Nus, de Era Coquèla de Vielha

I

Moth deth uas de Les, damb gamba blanca de Cambrils

O eth canelon de cua de bò damb langostines, que aufrirà Pere Tenllado, de Casa Rufus de Gessa. Ua fusion de carn e marisc que demore qu' age bona acuelhuda entre es sòns clients

Canelon de coa de bò damb langostines

Mar e Montanha, definit per organizacion com er hestau a on era codina amasse territòris s'alongarà enquiath 15 de deseme.

Mar e montanha, codina a quate mas entre restauradors de Cambrils e d'Aran

27 min

Temes relacionats

Avui és notícia

Més sobre Aran

Mostra-ho tot