Maria Nicolau prepara "Cuina salvatge", la cuina casolana per a la generació TikTok
La xef Maria Nicolau es posa al capdavant de "Cuina salvatge", un nou espai exclusivament digital que tindrà forta presència a les xarxes socials i canals digitals de TV3. A través de càpsules curtes, de menys de 10 minuts, la xef explicarà bàsics de la cuina catalana, trucs, secrets i tot el que cal saber per atrevir-nos a cuinar. El plantejament parteix d'un punt de vista generacional i busca descobrir-nos una cuina assequible, sostenible i de qualitat per a tots els públics, sobretot aquells que viuen més allunyats dels fogons.
A més d'un receptari variat, amb espai pels clàssics i per la innovació, el format comptarà amb convidats estrella del panorama juvenil català, així com visites fora de plató per reivindicar també l'àmbit rural. Amb un llenguatge més proper al vídeoblog que a la recepta televisiva, el programa demostrarà que aprendre a cuinar és la millor opció tant per la butxaca com pel planeta. I per menjar com reis, és clar. Tot, a prova de generació Z.
Maria Nicolau (La Garriga, 1982) és cuinera d'ofici i de vocació. Després de vint anys d'experiència treballant en nombrosos restaurants de Catalunya, Espanya i França, Nicolau està reafirmant la seva aposta per la divulgació a través de diferents projectes dins el món de la comunicació: actualment col·labora en diferents programes de TV3 i Catalunya Ràdio, com el "Tot es mou", "El matí de Catalunya Ràdio" o l'"Està passant"; publica el llibre Cuina! O barbàrie (Ara Llibres, 2022), un èxit en vendes que ja supera la sisena edició. Paral·lelament, publica articles i continua fent rebombori a les xarxes, sempre amb l'objectiu d'acostar la cuina al nostre dia a dia.
"Cuina salvatge" és una producció de 3Cat amb la col·laboració d'Abacus, sorgida de la crida de projectes audiovisuals culturals, innovadors i divulgatius d'entreteniment de la CCMA i l'ICEC del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
#CuinaSalvatgeTV3
