
Catalunya migdia (cap de setmana)
"Mor un os a la Vall d'Aran", la crònica que reconstrueix la mort de Cachou
David Marín recupera aquest cas tan mediàtic en forma de crònica novel·lada
18/06/2023 - 13.16 Actualitzat 18/06/2023 - 13.16
L'os Cachou va aparèixer mort l'abril del 2020 en una zona de difícil accés de Les, a la Vall d'Aran. Inicialment, la mort es va associar a una baralla amb un altre os, però després es va obrir una investigació per homicidi, perquè es va demostrar que l'animal havia estat enverinat. Ara, l'escriptor i periodista David Marín repassa el cas en un nou llibre, "Mor un os a la Vall d'Aran", publicat per Angle Editorial.
El llibre reviu pas a pas aquest cas mediàtic, un relat que Marín ha traçat en forma de crònica novel·lada.
"Canvio els noms de les persones, les seves circumstàncies, perquè no es pugui assenyalar amb el dit ningú en concret, perquè no és la meva funció. Però sí que es tracta de fer arribar a la gent que vulgui llegir el llibre què mostra la investigació policial i judicial."
Les reticències sobre la reintroducció de l'os bru marquen el rerefons de la història que Marín ha investigat a través de documents i entrevistes no sense dificultats.
"Sí que és veritat que, a nivell social, és un tema molt controvertit. No era fàcil, no hi havia una cua de gent que volgués parlar. Em vaig adonar que molta gent acceptava explicar la seva versió, però no volia sortir al llibre."
Després de tres anys, el cas continua obert, pendent de judici, amb un exconseller i un agent de Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran com a investigats.
Avui és notícia
Publicat el Dossier Epstein: milers de documents de la xarxa pedòfila de l'empresari amic de Trump
20 municipis rebran 233 milions de la llei de barris: quins són i a què destinaran els diners
Relators de l'ONU denuncien el "tracte cruel i degradant" del desallotjament del B9 de Badalona
L'Ajuntament de Badalona fa fora les desenes de persones acampades davant el B9
Ordeig diu que els experts europeus no veuen per ara indicis que la pesta porcina sortís de l'IRTA-CReSA