
Amanides, guisats i molts pastissos
Receptes amb poma: el sabor refrescant i versàtil d'aquesta fruita en plats i postres sorprenents
La poma no és una fruita amb massa glamur però, en canvi, és una de les més versàtils. Es pot menjar sola, a mossegades però també queda perfecta en una amanida, en un guisat o en unes postres de festa
Anna Garcia Lozano
26/09/2024 - 08.00 Actualitzat 22/10/2025 - 10.14
Hi ha més de 2.000 tipus de pomes diferents i Marc Ribas les diferencia en dos grans tipus: les que van bé per cuinar i les millors per menjar crues. D'entre les primeres trobem la Golden, que té una carn ferma i és molt dolça i va molt bé per fer pastissos o per fer al forn. D'entre les varietats que van bé per cuinar també trobem la Reineta, una mica més àcida. Les millors per menjar en cru són la Fuji, molt cruixent i amb un sabor molt intens, o la Granny Smith, ideal per fer amanides. Hi ha un munt de receptes per fer amb pomes, i algunes són una autèntica temptació.
Receptes amb poma
- ▶️ 2. Amanida de poma i iogurt
- ▶️ 4. Beguda d'api i poma
- ▶️ 5. Vichyssoise de poma
- ▶️ 7. Pollastre escabetxat
- ▶️ 8. Pastissets de poma
- ▶️ 11. Rosa de poma
- ▶️ 12. Pomes rostides
- ▶️ 13. Pastís de poma i canyella
- ▶️ 14. Poma al forn amb crema àcida
- ▶️ 15. Tatin de poma
- ▶️ 16. Cassoleta de poma
Avui és notícia
Tres milions de porcs i senglars morts: el viatge de la pesta porcina per la Unió Europea
Senglars: d'estar prop de l'extinció a ser un risc per a l'expansió de la pesta porcina africana
El preu del porc segueix baixant en picat per evitar excedents i facilitar l'exportació a Europa
S'eleven a 13 els positius per pesta porcina africana, tots dins de la zona afectada
Els pescadors de peix blau podran vendre una part de les tonyines que capturin accidentalment