Reduiran els greixos, el sucre i la sal dels aliments per lluitar contra l'obesitat a l'Estat

La indústria alimentària espanyola s'ha compromès amb el Ministeri de Sanitat a reduir els percentatges de greixos, sucres i sals dels aliments per ajudar a combatre l'augment de l'obesitat i el sobrepès a Espanya, particularment "alarmant" entre la població infantil. Així ho ha informat la ministra de Sanitat, Elena Salgado, que ha presentat l'Estratègia Nacional NAOS, per prevenir l'obesitat, millorar els hàbits d'alimentació i fomentar la pràctica de l'exercici físic. A Espanya un de cada dos adults té excés de pes, però el que ha posat en alerta és que els últims vint anys l'obesitat infantil ha passat d'una incidència del 5% al 16%.
2 min
Un de cada dos adults de l'Estat té un pes superior al recomanable, i un 15% ja és obès. Les xifres de sobrepès, però, han augmentat sensiblement entre els nens i els joves. Per frenar aquesta tendència, el Ministeri de Sanitat ha presentat el pla contra l'obesitat, pel qual la indústria alimentària espanyola s'ha compromès amb el govern a reduir el percentatge de greixos, sucre i sal dels aliments. L'Estratègia NAOS, que és el nom del pla, persegueix millorar els hàbits d'alimentació entre els joves i fomentar la pràctica de l'exercici físic. Tot i que les dades comencen a ser alarmants, segons el Ministeri, encara són reversibles. És per això que de moment la lluita contra l'obesitat es farà des de l'acord i l'autoregulació, però no es descarta crear lleis específiques, ha manifestat Elena Salgado. Control de les màquines expenedores als centres educatius De moment, el més visible serà que les màquines expenedores de begudes i de menjar industrial seran menys accessibles als col·legis i als instituts, i la publicitat a la televisió d'aliments grassos regularà en horaris infantils. A més, s'editaran guies de nutrició i promoció de l'activitat física i s'avaluaran els menús escolars. Així, hi ha més mesures, com la potenciació a l'escola d'una alimentació saludable, el foment de l'exercici físic, i, d'acord amb les empreses del sector, la modificació de la composició dels aliments per reduir-ne el contingut en greixos, sucre i sal.

Avui és notícia