Sopars ràpids i frescos, perfectes per a una nit d'estiu
Amanides, pasta freda, peix, plats de pica-pica... Què et ve de gust per sopar en un dia calorós? Hem revisat a fons el rebost de receptes del "Cuines" i n'hem triat una desena que pensem que són ideals per a un sopar d'estiu. I funcionen tant si sou pocs, com si sou uns quants.
Receptes per a un sopar d'estiu
La quinoa es considera un superaliment. És una bona font de proteïnes de bona qualitat, ja que conté 8 aminoàcids essencials. Marc Ribas en fa una amanida i li dona el toc especial de l'all negre.
El cogombre és una hortalissa molt pobra en calories a causa del baix contingut en hidrats de carboni i la seva riquesa en aigua. En canvi, és ric en fibra, sobretot si ens en mengem la pell i les llavors. Aquesta amanida refrescant compta amb els contrastos del gust de la menta i les cireres.
Amb una base de bonítol marinat preparat a casa, fem una amanida de pasta apta per rebre convidats.
Només Marc Ribas podia fer una recepta amb aquest nom. I què i posa al salmó per donar-li rock&roll? Doncs un llit de patates amb una crosta cruixent, ceba tendra, cogombrets tallats i, evidentment, coriandre picat.
Coure a la papillota és una manera de preservar el gust natural dels productes i aprofitar-ne, per a la cocció, els mateixos sucs. En aquesta recepta ho fem amb un turbot.
Un cop feta la massa, el farciment de la quiche és ben fàcil. En aquesta recepta, hi posem xampinyons i albergínia.
Més fàcil, impossible. Amb una mica de bacallà dessalat, Marc Ribas fa aquesta truita i hi afegeix el seu toc personal, amb bitxo i fulles d'alfàbrega.
Un plat de pasta lleuger, perfecte per a un sopar a la vora de mar que, a més a més, ens farà viatjar a Itàlia.
Una amanida típica del Líban en mans de Marc Ribas.
11. Hummus
Festival d'hummus, una proposta de Marc Ribas ideal, vistosa, gustosa, original i molt fàcil de fer.
