Torna el Plim de Reus, el mític refresc creat fa gairebé 100 anys que s'adapta als nous temps
Fa gairebé fa 100 anys, el 1929, va néixer el Plim, la beguda més icònica de Reus, però que va deixar de produir-se fa 10 anys.
Ara aquest refresc dolç de fruites, mític a la ciutat, torna al mercat amb canvis per adaptar-se als nous gustos. "Era absolutament recordat; no tanta gent l'havia consumit, però sí que recordaven la marca", diu Matias Olesti, propietari de la marca.
Amb el permís del propietari, dos emprenedors han decidit rellançar el Plim, mantenint-ne la fórmula original però amb alguns canvis. "Un procés d'I+D per fer diverses proves amb la fórmula que teníem, però substituint els sucres per altres components i també intentant donar-li un caire una mica més fresc, més modern, que la gent el tasti i digui 'que bo!' i vulgui repetir", explica Gerard Llauradó, soci fundador de Reus Plim.
Fet amb suc de llimona ecològic i sense sucre, en formats sostenibles d'ampolla i llauna, la producció, de moment, és de 30.000 unitats, i l'objectiu és fer una producció mensual o bimensual.
Aquests dies a Reus en alguns aparadors s'anuncia el nou Plim --que es presenta dissabte-- i ja es pot comprar a botigues i en línia.