El primer lloc de la llista "The World's 50 Best Vineyards 2025" l'ocupa el celler Vik, a Xile (ACN/Jordi Pujolar)

Un celler de l'Alt Empordà i un de l'Alt Penedès, entre els 50 millors del món per visitar

Al rànquing, que valora l'espai i el producte, també hi apareixen sis cellers espanyols
Redacció
1 min

Els cellers Perelada, a l'Alt Empordà, i el de Gramona, a l'Alt Penedès, s'han fet un lloc entre els 50 millors del món.

Així ho recull la llista The World's 50 Best Vineyards 2025, publicada aquest dimecres, i que els reconeix entre els 25 primers: el de Perelada s'incorpora enguany al rànquing i ocupa la posició 22, mentre que el de Gramona se situa al número 25.

Millors experiències de turisme enològic

La llista vol recollir les millors experiències de turisme enològic, de manera que posiciona "llocs excepcionals per tastar vins líders en l'àmbit mundial".

En aquest sentit, l'organització defineix el celler de Perelada com "una carta d'amor líquida a la història i al patrimoni".

I assegura que es tracta d'"un celler insígnia de l'Empordà" que, a més, ofereix "un viatge immersiu i experiencial".

Pel que fa al celler de Gramona, el rànquing el defineix com a "artesans del temps" i en destaca l'elaboració de vins escumosos des de principis del segle XX. També remarquen que "totes les vinyes es gestionen segons principis orgànics i biodinàmics".

Bodegas Ysios, el celler espanyol més ben posicionat

A la llista dels 50 millors cellers també n'hi ha sis de l'estat espanyol. El més ben posicionat, en tercer lloc, és Bodegas Ysios, situat al municipi de Laguardia, a La Rioja.

També hi ha els de Pago de Carraovejas (18), Bodegas Tío Pepe (21), Vivanco (24), Abadía Retuerta (38) i Marqués de Murrieta (48).

El primer lloc del rànquing l'ocupa el celler Vik, a la vall de Millahue, a Xile.

Temes relacionats

Avui és notícia

Més sobre Cultura

Mostra-ho tot