Una empresa del Maresme cultiva uns tomàquets que es conserven fins a tres mesos sense refrigeració

El procés és totalment natural i està basat en el mètode tradicional del creuament de varietats. Llavors Fitó en comercialitzarà les llavors i a través de l'empresa Nínsar, vendrà també la patent a les empreses que vulguin aconseguir tomàquets de llarga vida.
1 min
És una mutació natural descoberta fa dècades a Portugal en una varietat salvatge i fa anys que s'està introduint en varietats comercials. No són tomàquets transgènics, sinó que s'han aconseguit creuant varietats amb sistemes tradicionals d'hibridació, però amb l'ajuda del mètode biotecnològic el procés s'escurça molt, i farà més fàcil introduir-lo en altres varietats de tomàquets.

Per aconseguir un híbrid amb garanties de qualitat cal anar refinant i estabilitzant la varietat a través d'almenys deu generacions de plantes. Amb el mètode patentat es pot verificar ràpidament que la mutació desitjada ha passat a la generació següent i això accelera molt el procés per arribar a la varietat estable. Llavors Fitó comercialitzarà les llavors i a través de l'empresa Nínsar, que ha fundat amb dues empreses multinacionals més al Parc Científic de Barcelona, vendrà també la patent a les empreses que vulguin aconseguir tomàquets de llarga vida.

Avui és notícia