Les espècies i les aromes al llarg de la història, a "L'odissea del menjar"

Demà, a les 23.25, el 33 estrena "L'odissea del menjar", la sèrie documental de la KBS que mostra el vincle entre les persones i la gastronomia. La sèrie dedica cada episodi a un aliment diferent i explica el paper que aquest aliment ha tingut dins de la societat, depenent del període històric o la cultura. Des del pa fins a les espècies, "L'odissea del menjar" analitza els aliments més importants amb historiadors gastronòmics, productor d'aliments i cuiners
1 min

Aquesta sèrie de documentals presenta la història de la relació de la humanitat amb la gastronomia. Cada episodi està dedicat a un ingredient o aliment concret, i en mostra la importància que ha tingut al llarg de diversos períodes històrics i en diferents cultures. La sèrie, que compta amb el testimoni d'historiadors gastronòmics, productors d'aliments i cuiners, presenta una visió exhaustiva dels aliments, des de la producció fins a l'ús en l'art culinari.

"L'odissea del menjar", a través dels seus 8 episodis, també explica el paper que determinats elements com el pa, la carn o algunes espècies com el curri han tingut al llarg de la història, i els seus vincles amb l'economia, les guerres, el poder i la religió. L'odissea del menjar és una visió diferent de la història humana a través de la gastronomia.

"Les espècies, l'aroma del paradís" (demà, a les 23.25)

Les espècies, amb la seva aroma misteriosa, han captivat des de sempre la humanitat. A Europa s'havien arribat a cotitzar fins i tot més que l'or, i la cerca d'espècies va ser un dels aspectes més rellevants de l'era dels descobriments i la colonització. A part del seu valor culinari, en diverses cultures es consideren remeis naturals, i fins i tot tenen caràcter sagrat. A la cuina, les espècies són una eina de creativitat i un ingredient imprescindible que complementa i expandeix el sabor dels aliments.

tv3.cat/documentals

Avui és notícia