Elisabet Cortiles, a Singapur.
Elisabet Cortiles, a Singapur.

"Origen Catalunya" continua buscant productes catalans a l'estranger

Dissabte i el diumenge, 10 i 11 d'agost, a les 20.25, TV3 emetrà un altre capítol de la segona temporada d'"Origen Catalunya", el programa de viatges, dirigit i presentat per la periodista Elisabet Cortiles, que ha fet la volta al món a la recerca dels productes fets a casa nostra que es venen a l'estranger i de les històries de la gent que els consumeix. En els capítol d'aquest cap de setmana, "Mèxic segueix cent el rei" i "Països rics, països petits", Cortiles explorarà els productes catalans a Ciutat de Mèxic, Singapur i Amsterdam.
2 min

"Origen Catalunya" és un programa que busca els que considerem que són els autèntics ambaixadors de Catalunya, els productes fets a casa nostra i consumits cada dia per milers de persones que viuen en altres països d'arreu del món. Un any més, el programa viatja des de l'origen del producte fins al consumidor final, que viu a milers de quilòmetres de Catalunya. Aquesta segona temporada posarà un èmfasi especial en la riquesa gastronòmica i rural catalana, seguint l'exportació de productes amb DOP i IGP (Denominació d'Origen Protegida i Indicació Geogràfica Protegida).

"Mèxic segueix sent el rei" (ciutat de Mèxic). El dissabte 10 d'agost, a les 20.25.

En aquest capítol els mexicans canviaran els frijoles per fesols de Santa Pau amb DOP i, el tequila, per vins DO Priorat. L'avellana de Reus, amb DOP, és l'estrella d'una fàbrica de bombons de Ciutat de Mèxic. Aquest episodi també vestirà una presentadora de televisió amb moda feta a l'Alt Penedès i coneixerà la mestressa d'una casa que fa servir colzeres i genolleres de Sabadell per arreglar la roba dels fills.

"Països rics, països petits" (Singapur i Amsterdam). El diumenge 11 d'agost, a les 20.25.

Aquest capítol s'endinsa en el món de la venda de mascotes i menjar d'animals amb una empresa lleidatana; farà un tast de vins amb DO Terra Alta en ple centre financer de Singapur, i Elisabet Cortiles dinarà en un restaurant amb estrella Michelin que cuina amb oli d'oliva amb DOP Empordà. També comprovarà si l'exportació de maquinària industrial làser segueix el mateix camí que ho fan clàssics, com el vi i l'oli d'oliva.

Equip del programa

Direcció i presentació: Elisabet Cortiles
Producció executiva: Carles Farré
Cap de producció: Sara Pardo
Cap de continguts: Pau Serracant
Realització: Cristian Alexander Mendoza i Miquel Strubell
Edició, grafisme i color: Miquel Strubell
Postproducció de so: Bossa Records
Assessorament lingüístic: Torsitrad
Producció executiva TV3: Laura Cuadrado i Cristian Trepat
Coordinació de continguts TV3: Lluís Cuevas

"Origen Catalunya" s'emetrà a TV3 els dissabtes i diumenges, a les 20.25.

tv3.cat
tv3/origencatalunya/

Avui és notícia