Gastronomia

El restaurant Les Cols, d'Olot, a "Cuines"

El xef del restaurant ens ensenyarà a preparar receptes que combinen l'avantguarda amb la tradició: amanida de conserves de rovellons i figues, brou fumat amb espaguetis de fajol, "platillo" de carns...

El modern restaurant Les Cols, d'Olot, reconegut amb diversos premis de disseny, té una arquitectura culinària que combina l'avantguarda amb la tradició amb un discurs propi. Les Cols, que aposta per l'ús de productes propis i de proximitat, es presenta al "Cuines" amb els rovellons, els fajols, el bacallà i certes parts poc habituals del porc com a protagonistes de la seva cuina de tardor.

Dilluns, per començar, el seu xef, Pere Planagumà, ens farà una amanida de conserves de rovellons i figues, després d'ensenyar-nos a fer conserves amb productes de temporada.

Dimarts, agafem calor amb un original brou fumat amb espaguetis de fajol. I dimecres toquem un plat d'arrel clàssica, com la brandada de bacallà, amb pil-pil, panses, raïm i cotnes. Dijous, aprofitem els menuts de pollastre i la papada del porc i altres carns per confeccionar un "platillo", un plat tradicional de les festes garrotxines.

El programa de divendres, com és habitual, el dediquem a la cuina amateur. Aquest cop deixem els focs del "Cuines" en mans de l'Albert Medrán, director de comunicació de Madrid. Acomiadarem la setmana amb els seus tagliatelle amb gambes i calamars.
Anar al contingut