Dos capítols

Els disruptors endocrins, a "Quèquicom"

És segur escalfar aliments amb la carmanyola? Està justificat desconfiar dels cosmètics amb parabens? Alguns additius i conservants podrien ser disruptors endocrins.

Aquest dimarts, "Quèquicom" recupera el capítol "Disruptors endocrins: falses hormones".
 
"Disruptors endocrins: falses hormones" (22.00)

És segur escalfar aliments amb el tàper? Està justificat desconfiar dels cosmètics amb parabens? Alguns additius i conservants podrien ser disruptors endocrins, unes substàncies que poden actuar com a falses hormones i perjudicar la salut. Per aquesta raó, França prohibeix l'ús de BPA, un plastificant, en tota la cadena alimentària a partir del 2015, però la UE no es decideix. "Quèquicom" dedica un programa especial d'una hora a aquesta contaminació invisible.

Aliments, productes d'higiene i neteja, envasos de plàstic... Vivim dins d'una sopa de substàncies químiques que podrien actuar com a falses hormones. Molts materials que crèiem segurs i innocus poden no ser-ho tant. Els disruptors endocrins o pertorbadors hormonals causen efectes adversos per a la salut humana a dosis baixes i tenen desconcertats tant epidemiòlegs com toxicòlegs. Molts científics...
Anar al contingut