Festival

Film & Cook a Barcelona

El Festival de Cine i Gastronomia ofereix per primera vegada la seva programació a Madrid i Barcelona i introdueix una secció competitiva al millor curtmetratge i millor llargmetratge (documental o ficció).

Durant quatre dies, del 21 al 24 de novembre, els amants de la gastronomia i el bon cinema tenen una cita amb Film & Cook, el Festival de Cine i Gastronomia, que tindrà la seu a Barcelona a la Sala Aribau Club. En aquesta tercera edició s'inclou per primera vegada una secció competitiva al millor curtmetratge i millor llargmetratge (documental o ficció). L'entrega dels premis es farà a la clausura del festival, el 24 de novembre. Una altra novetat és el Premi Schweppes Film & Cook a la millor experiència gastronòmica de l'any, que ha estat atorgat a "El somni", pel·lícula dirigida per Franc Aleu, Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que consisteix en un sopar estructurat en una òpera de 12 plats creats pels germans Roca i 12 comensals de disciplines diverses que destaquen per haver experimentat en el seu camp, entre els quals hi ha el xef Ferràn Adrià, l'artista Miquel Barceló o Bonaventura Clotet, especialista mundial en la investigació sobre la sida. La pel·lícula, que barreja llenguatge del documental, l'assaig, la ficció i l'animació, es podrà veure diumenge 24 a les 18.30 a la gala d'entrega dels premis de la secció competitiva.
 
Aquests són els documentals que es podran veure al festival Film & Cook a la Sala Aribau Club:
 
DIJOUS 21 DE NOVEMBRE
 
"Drops of heaven"
Direcció: Atsunori Kawamura
Japó, 2012
Documental que explora en l'origen de la "Sopa de la Vida" que l'artista culinària de 88 anys Yoshiko Tatsumi porta cuinant tota la seva vida.
16.00, sala 1, amb Xavier Franco

"Make hummus not war"
Direcció: Trevor Graham
Austràlia, 2012
El director parteix d'un recorregut personal per descobrir una història que implica Israel, el Líban i Palestina lluitant sobre l'autoria i patrimoni de l'hummus. "Make hummus not war" és un viatge humorístic d'en Graham pels bars i cuines de Beirut, Tel Aviv, Jerusalem o Nova York on se serveix aquest plat. En el camí mostra una guerra a la cuina tan ferotge com qualsevol conflicte araboisraelià. Però aquesta guerra no té soldats, bales, míssils o tancs, només cigrons i hummus.
19.15, sala 1, Inauguració oficial amb Jordi Cruz
 
DIVENDRES 22 DE NOVEMBRE

"Meat hooked!"
Direcció: Suzanne Wasserman
Estats Units, 2012
La pel·lícula examina 200 anys d'història dels carnissers i compta amb tres actuals que treballen a l'àrea de Nova York.
16.00, sala 1, amb Jordi Herrera

"Battling obesity"
Direcció: Romain Bolzinger
Estats Units, 2012   
Avui dia, al voltant d'un de cada cinc nord-americans són obesos. Un gran nombre d'ells, són nens. Amb una infinitat de restaurants de menjar ràpid que ofereixen una opció més barata que els més convenients i saludables menjars casolans, sembla que estem perdent la batalla contra el pes. Però la guerra contra l'obesitat està en marxa.
18.00, sala 2
 
"La bizkaina"
Direcció: Aritz Galarza
Espanya
Documental que indaga en el passat i la tradició d'una de les salses més internacionals de la nostra gastronomia. Per mitjà d'ella i dels seus ingredients viatjarem pel món narrant les innombrables receptes i anècdotes que ha protagonitzat. Sent plat de cases reials i ambaixadors així com de les més humils cuines de carbó. Estudiarem els seus ingredients i les seves procedències així com les diferents teories sobre la primera de les receptes recollides amb aquest nom i les seves diferents variacions.
20.15, sala 2
 
DISSABTE 23 DE NOVEMBRE
 
"The last shepherd"
Direcció: Marco Bonfanti
Itàlia, 2012
Renato Zucchelli és l'últim pastor que queda a Milà i té un somni: conduir les seves ovelles a l'inaccessible centre de la ciutat per conèixer els nens que mai les han vist.
16.00, sala 1, amb Hans Ovando
 


Tràiler de "The last shepherd"
"Canned dreams"
Direcció: Katja Gauriloff
Finlàndia, 2012  
Retrat de diversos treballadors a través de les seves pròpies històries i somnis personals. Anem coneixent-los seguint la ruta que traça un producte alimentari enllaunat. Inicia el seu viatge desde l'altre costat del món i viatja per tot Europa. Darrere d'aquest producte hi ha innombrables parells de mans i amb elles, gent i les seves històries i descobrim que aquesta llauna podria representar una metàfora de l'Europa multicultural.
17.00, sala 1 i 2, amb Paco Pérez i Marc Gascons  
 


Tràiler de "Canned dreams"

"Rawer"
Documental: Anneloek Sollart
Holanda, 2012   
Des que tenia cinc anys, en Tom només ha menjat aliments crus, sense coure, sense escalfar. La seva mare vol que ho faci perquè creu en la dieta d'aliments crus, que segons ella és l'estil de vida més saludable. Després de ser comdenmada per negligència arran de la provada desnutrició del nen i rebre l'ordre d'ajustar la seva dieta, està decidida a no fer-ho.
20.00, sala 1, amb Sergio i Javier Torres
 


Tràiler de "Rawer"

DIUMENGE 24 DE NOVEMBRE
 
"Dancing with horned ladies"
Direcció: Onno Gerritse
Holanda, 2013
Retrat fascinant d'una parella de grangers que marquen la diferència en un món de diners, normes i procediments instaurats. La seva granja és única, lliure d'antibiòtics, on les vaques sanes viuen sense vacunes en un camp equilibrat ecològicament que té els científics sorpresos, i on el formatge que fabriquen s'ofereix als restaurants com a aliment exquisit.
16.30, sala 2, amb Enric Canut i una degustació de formatges parmesans  
 
"El somni" (veure el principi de la notícia)
Direcció: Franc Aleu
Espanya
18.30, sala 2,  gala lliurament premis secció competitiva
 


Tràiler d'"El somni"

D'altra banda, també es projectaran els curts documentals "Mr. Okra", "Facing animals", "Farmin on crisi" i els espanyols "Sormenaren Bide Ezkutuak" sobre el xef Eneko Atxa, "A restaurant, a dream", sobre el restaurant Les Cols d'Olot, dirigit per Isabel Coixet, i "Transfiguració", de Santi Trullenque, centrat en el xef català Nandu Jubany.
 
Projeccions del 21 al 24 de novembre
Aribau Club
Gran Via de les Corts Catalanes, 565,
08011 Barcelona
 
Film & Cook
Web   Facebook   Twitter   Programació   Cooks
 
Més informació sobre el documental a Catalunya
http://www.tv3.cat/documentals  Subscriu-te al butlletí
Anar al contingut