Nando Jubany fa la compra a "La salut al cistell"
El conegut cuiner acompanya la Màbel al mercat d'Horta de Barcelona. I, al plató del programa, parlarem de les propietats de la mongeta verda, el musclo i el pollastre.
El convidat de diumenge a "La salut al cistell" és el cuiner Nandu Jubany, xef del restaurant Can Jubany de Calldetenes, amb una estrella Michelin. És conegut per tots els catalans per la seva cuina de qualitat, el bon sentit de l'humor que té i les intervencions que fa a programes com "El club", de TV3. Anirà amb la Màbel a comprar al mercat d'Horta de Barcelona.
El cuiner ens mostrarà el procés de creixement de la mongeta. Tant del de beina plana com el de la rodona. I a Mercabarna explicaran com és que aquí hi ha mongeta tot l'any.
Des del delta de l'Ebre s'ensenyaran vivers de musclos, i s'explicarà com es fan, per què són tan bons i com es diferencia el musclo català del gallec.
El programa també visitarà una granja de pollastres de la IGP Pollastre i Capó del Prat (situada al Prat de Llobregat). La raça i la forma de cria d'aquests pollastres és el que els fa diferents i de tanta qualitat. Es distingeixen bàsicament per la pota de color blau. A Mercabarna es veurà com es fan les safates de pits de pollastre que hi ha als supermercats.
L'Àngel Pascual, xef del restaurant Lluçanès, reconegut amb una estrella Michelin, explicarà com es fan uns musclos a la planxa i una cuixa de pollastre amb espàrrecs i formatge per fondre. A més a més donarà un bon truc per congelar les mongetes sense que es facin malbé.
El tema del dia serà l'arròs. D'aquest aliment tan essencial a la dieta, se'n donaran les dades més interessants, com que, a Catalunya, se'n fa a dues zones: a l'Empordà, d'on és molt reconegut l'arròs de Pals, i al delta de l'Ebre, on es fa el 96% de la producció (a les comarques del Baix Ebre i del Montsià). El conreu de l'arròs en aquesta zona és un dels pocs del país que relaciona directament una activitat agrària amb la conservació d'un ecosistema natural.
El cuiner ens mostrarà el procés de creixement de la mongeta. Tant del de beina plana com el de la rodona. I a Mercabarna explicaran com és que aquí hi ha mongeta tot l'any.
Des del delta de l'Ebre s'ensenyaran vivers de musclos, i s'explicarà com es fan, per què són tan bons i com es diferencia el musclo català del gallec.
El programa també visitarà una granja de pollastres de la IGP Pollastre i Capó del Prat (situada al Prat de Llobregat). La raça i la forma de cria d'aquests pollastres és el que els fa diferents i de tanta qualitat. Es distingeixen bàsicament per la pota de color blau. A Mercabarna es veurà com es fan les safates de pits de pollastre que hi ha als supermercats.
L'Àngel Pascual, xef del restaurant Lluçanès, reconegut amb una estrella Michelin, explicarà com es fan uns musclos a la planxa i una cuixa de pollastre amb espàrrecs i formatge per fondre. A més a més donarà un bon truc per congelar les mongetes sense que es facin malbé.
El tema del dia serà l'arròs. D'aquest aliment tan essencial a la dieta, se'n donaran les dades més interessants, com que, a Catalunya, se'n fa a dues zones: a l'Empordà, d'on és molt reconegut l'arròs de Pals, i al delta de l'Ebre, on es fa el 96% de la producció (a les comarques del Baix Ebre i del Montsià). El conreu de l'arròs en aquesta zona és un dels pocs del país que relaciona directament una activitat agrària amb la conservació d'un ecosistema natural.

