Entrevista

Parlem amb el director d'"El Bulli, l'últim vals"

Vicenç Asensio, director i realitzador del documental "El Bulli, l'últim vals", va viure des d'un punt de vista privilegiat l'últim dia al millor restaurant del món. Ens explica què va significar ser testimoni directe de l'últim i espectacular sopar que Ferran Adrià hi va servir.

"Sense ficció", la franja que TV3 dedica al documental, presenta dimecres 12, a les 21.50, "El Bulli, l'últim vals", una producció de Televisió de Catalunya amb la col·laboració de Visual 13 i Minoria Absoluta.

El 30 de juliol de 2011, el Bulli -guanyador durant cinc edicions del guardó a Millor Restaurant del Món- va tancar les portes per convertir-se, el 2014, en fundació. El seu xef, Ferran Adrià, va servir un últim i espectacular sopar, acompanyat dels que avui són els millors xefs del món i que en els últims anys han passat pel Bulli: René Redzepi (Noma), Joan Roca (El Celler de Can Roca), Andoni Luis Aduriz (Mugaritz), Grand Achat (Alinea), Massimo Bottura (Osteria Francescana) i José Andrés (Think Food Group). Junts van formar la millor brigada de la història de la cuina i van preparar l'últim menú, que es va cloure amb un últim plat, el préssec Melba, en homenatge al pare de la cuina moderna, Auguste Escoffier.

A TV3.cat hem conversat amb Vicenç Asensio, director i realitzador del documental "El Bulli, l'últim vals", que ens ha explicat que "vam acompanyar Ferran Adrià des del començament fins al final de la celebració i ens vam sentir part del grup i partícips d'un moment molt emotiu i especial". L'equip va ser testimoni directe del "meravellós ambient i complicitat entre els cuiners que anys enrere van passar per El Bulli i tornaven en aquest darrer sopar". El xef estava molt feliç i a la vegada impacient. "És una persona molt meticulosa, dinàmica i treballadora i li agrada tenir-ho tot controlat amb rigor".

Segons Asensio ,"el tancament d'El Bulli és un comiat trist i emocionant però a la vegada representa l'inici d'una nova etapa del restaurant, transformat en una fundació, carregada de sorpreses i novetats tant per la gent que en formarà part com pel nostre país".

"El Bulli, l'últim vals" és un exclusiu documental que narra tots els detalls sobre l'últim dia del restaurant El Bulli i descobreix, a través d'una entrevista íntima, com el seu principal protagonista, Ferran Adrià, va viure aquesta experiència.

Director/Realitzador: Vicenç Asensio
Ajudant de realització i guió: Xavier Baig i Òscar Moreno
Producció: David Felani
Producció executiva: Marta Puigsegur (Visual13) i Francesc Escribano (Minoria Absoluta)


Anar al contingut