Amanida de patata i sardina
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El peix blau, com les sardines, són una molt bona font d'àcids grassos essencials omega-3, imprescindibles per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
- 1 kg patates petites
- 6 sardines fumades
- 1 ceba tendra
- 1 ou
- 1 gra d'all
- 150 ml oli OVE
- 40 g olives negres mortes
- 20 g mostassa de Dijon
- Fulles de col
- Farigola fresca
- Cibulet
- Vinagre de poma
- Oli OVE
- Pebre negre
- Sal
PREPARACIÓ
- En una olla amb aigua i sal bullim un quilo de patates petites amb la pell. Un cop cuites, les reservem en un plat.
- Mentre les patates bullen, netegem una ceba tendra, la tallem per la meitat i la submergim en un bol amb aigua i unes gotes de vinagre de poma.
- Aprofitem l'aigua de bullir les patates per escaldar-hi 4 fulles de col durant aproximadament un minut. Les traiem de l'olla i les reservem en un plat.
- Escalfem una cassola ampla amb un raig d'oli d'oliva verge extra. Mentre l'oli s'escalfa, aixafem les patates sense trencar-les del tot. Un cop aixafades, les afegim a la cassola i les enrossim per les dues cares a foc mitjà. Si cal, afegim una mica més d'oli.
- Incorporem a la cassola perfums amb una mica de farigola fresca i un gra d'all aixafat.
- Traiem del bol la ceba tendra i la tallem a la juliana. Un cop la tenim a la juliana, farem tires i després quadradets petits. Ho reservem en un bol.
- Fem una maionesa amb un ou, unes gotes de vinagre de poma, una punta de sal, pebre negre, una cullerada de mostassa de Dijon i oli d'oliva verge extra.
- Tallem les fulles de col escaldades a juliana fina i les afegim a la cassola amb les patates, que ja estaran quasi cuites.
- Agafem un bol gran i hi afegim la ceba tallada, una cullerada de maionesa, les patates i la col. Ho barregem bé i afegim unes fulles de coriandre i una mica de cibulet que mal tallem.
- Agafem i eixuguem 6 lloms de sardina fumada. Els tallem en 3 trossos cadascun.
- Emplatem l'amanida de patata, afegim unes olives mortes amb pinyol, i els lloms de sardina tallats. Acabem amb una mica més d'herbes picades i ja tenim l'amanida de patata i sardina a punt per menjar.