Amanida de patata i sardina

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El peix blau, com les sardines, són una molt bona font d'àcids grassos essencials omega-3, imprescindibles per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 kg patates petites
  • 6 sardines fumades
  • 1 ceba tendra
  • 1 ou
  • 1 gra d'all
  • 150 ml oli OVE
  • 40 g olives negres mortes
  • 20 g mostassa de Dijon
  • Fulles de col
  • Farigola fresca
  • Cibulet
  • Vinagre de poma
  • Oli OVE
  • Pebre negre
  • Sal

PREPARACIÓ

  1. En una olla amb aigua i sal bullim un quilo de patates petites amb la pell. Un cop cuites, les reservem en un plat.
  2. Mentre les patates bullen, netegem una ceba tendra, la tallem per la meitat i la submergim en un bol amb aigua i unes gotes de vinagre de poma. 
  3. Aprofitem l'aigua de bullir les patates per escaldar-hi 4 fulles de col durant aproximadament un minut. Les traiem de l'olla i les reservem en un plat.
  4. Escalfem una cassola ampla amb un raig d'oli d'oliva verge extra. Mentre l'oli s'escalfa, aixafem les patates sense trencar-les del tot. Un cop aixafades, les afegim a la cassola i les enrossim per les dues cares a foc mitjà. Si cal, afegim una mica més d'oli.
  5. Incorporem a la cassola perfums amb una mica de farigola fresca i un gra d'all aixafat.
  6. Traiem del bol la ceba tendra i la tallem a la juliana. Un cop la tenim a la juliana, farem tires i després quadradets petits. Ho reservem en un bol.
  7. Fem una maionesa amb un ou, unes gotes de vinagre de poma, una punta de sal, pebre negre, una cullerada de mostassa de Dijon i oli d'oliva verge extra. 
  8. Tallem les fulles de col escaldades a juliana fina i les afegim a la cassola amb les patates, que ja estaran quasi cuites.
  9. Agafem un bol gran i hi afegim la ceba tallada, una cullerada de maionesa, les patates i la col. Ho barregem bé i afegim unes fulles de coriandre i una mica de cibulet que mal tallem.
  10. Agafem i eixuguem 6 lloms de sardina fumada. Els tallem en 3 trossos cadascun.
  11. Emplatem l'amanida de patata, afegim unes olives mortes amb pinyol, i els lloms de sardina tallats. Acabem amb una mica més d'herbes picades i ja tenim l'amanida de patata i sardina a punt per menjar.
Anar al contingut