Pastís d'escórpora
INGREDIENTS
- PER A 2 PERSONES:
- 100 g escórpora
- 100 ml aigua
- 90 ml nata 35% MG
- 3 ous
- 1/2 pastanaga
- 1/4 porro
- 1 gra d'all
- Maionesa
- Olives mortes
- Llorer
PREPARACIÓ
1. En una cassola petita, hi posem 100 ml d'aigua, 1 fulla de llorer i 1 gra d'all. Ho portem a ebullició.
2. Mentrestant, preparem les verdures i el peix. Tallem a la brunesa 1/2 pastanaga i 1/4 porro. I l'escórpora, a daus.
3. Afegim el peix i les verdures a la cassola i ho bullim a foc alt durant 8 minuts.
4. Afegim a la cassola 90 ml de nata 35% MG i ho reduïm 3 minuts.
5. Batem lleugerament 3 ous i preparem el motlle amb paper sulfurat a la base o oli d'oliva a les parets. Els reservem un moment.
6. Apaguem el foc i traiem de l'olla la fulla de llorer i l'all.
7. Aixafem lleugerament el contingut de la cassola amb un aixafador de patates.
8. Afegim els ous batuts a la cassola. Barregem bé.
9. Aboquem la barreja al motlle i ho coem al forn durant 30 minuts, a 160º. Passat aquest temps, el deixarem refredar 30 minuts a la nevera.
10. Per emplatar, posem una llàgrima de maionesa a la base, i hi posem el pastís. Rematem el plat amb unes olives mortes.