Amanida de verat i remolatxes

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    La remolatxa és un vegetal que conté uns pigments anomenats antocianines, amb un potent efecte antioxidant que ens ajuda a combatre els radicals lliures.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 verats
  • 600 g de remolatxa
  • 300 g sucre
  • 300 g sal
  • 650 ml aigua
  • 245 ml salsa de soja
  • 100 ml vinagre d'arròs
  • 60 ml oli OVE  
  • 5 g sucre
  • 2 rodelles de llimona confitada  
  • 1/2 llimona  
  • Vinagre chardonnay
  • Tabasco
  • Fulles de menta
  • Pebre negre
  • Sal

PREPARACIÓ

  1. Congelem durant un mínim de 72 hores 4 lloms desespinats de verat. Els descongelem lentament a la nevera durant 24 hores.
  2. Posem aigua a bullir i posem a coure 600 g de remolatxes amb pell però netes.
  3. Hi posem una culleradeta de sal.
  4. Deixem que bulli mig tapat uns 45 minuts si les remolatxes són grosses. Si són petites, en farem prou amb 30. Comprovem com estan amb un escuradents i les enretirem quan ja estiguin toves. Mentrestant, podem preparar el verat.
  5. Barregem en un bol gran 300 g de sucre i 300 g de sal.
  6. Posem la barreja de sal i sucre en un recipient en forma de llit. Posem sobre el llit 8 lloms de verat que hem tingut descongelant-se.
  7. Cobrim els verats amb la resta de sal i sucre.
  8. Portem els verats a la nevera i els deixem curant-se 30 minuts.
  9. Passada la mitja hora, passem el verat per un raig d'aigua i n'enretirem la sal i el sucre.
  10. L'eixuguem.
  11. En un bol posem 5 g de sucre, 100 ml de vinagre d'arròs, 145 ml de salsa de soja, 325 ml d'aigua i el suc de 1/2 llimona.
  12. Ho barregem.
  13. Posem en un bol els verats curats i els deixem marinant-se a la nevera 60 minuts.
  14. Pelem i tallem a mida de mossegada les remolatxes.
  15. Traiem el peix del bol del marinat i l'eixuguem.
  16. Tallem els verats a talls de 2 cm i els barregem en un bol amb la remolatxa.
  17. Piquem unes fulles de menta ben menudes i les posem dins un pot amb tapa, on farem la vinagreta.
  18. Hi afegim 2 rodelles de llimona confitada tallades a daus petits. Si no tens llimona confitada, pots fer servir ratlladura d'una llimona.
  19. Hi afegim pebre negre, sal, 60 ml d'oli OVE, 20 ml vinagre de chardonnay i unes gotes de salsa tabasco. Ho tapem i sacsegem bé.
  20. Afegim aquesta vinagreta al bol amb el verat i la remolatxa i ho integrem amb cura.
  21. Ho emplatem amb els daus de remolatxa i els trossos de verat per sobre. Hi afegim unes fulles de menta sense tallar.

 

Anar al contingut