Amanida de verat i remolatxes
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
La remolatxa és un vegetal que conté uns pigments anomenats antocianines, amb un potent efecte antioxidant que ens ajuda a combatre els radicals lliures.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
- 2 verats
- 600 g de remolatxa
- 300 g sucre
- 300 g sal
- 650 ml aigua
- 245 ml salsa de soja
- 100 ml vinagre d'arròs
- 60 ml oli OVE
- 5 g sucre
- 2 rodelles de llimona confitada
- 1/2 llimona
- Vinagre chardonnay
- Tabasco
- Fulles de menta
- Pebre negre
- Sal
PREPARACIÓ
- Congelem durant un mínim de 72 hores 4 lloms desespinats de verat. Els descongelem lentament a la nevera durant 24 hores.
- Posem aigua a bullir i posem a coure 600 g de remolatxes amb pell però netes.
- Hi posem una culleradeta de sal.
- Deixem que bulli mig tapat uns 45 minuts si les remolatxes són grosses. Si són petites, en farem prou amb 30. Comprovem com estan amb un escuradents i les enretirem quan ja estiguin toves. Mentrestant, podem preparar el verat.
- Barregem en un bol gran 300 g de sucre i 300 g de sal.
- Posem la barreja de sal i sucre en un recipient en forma de llit. Posem sobre el llit 8 lloms de verat que hem tingut descongelant-se.
- Cobrim els verats amb la resta de sal i sucre.
- Portem els verats a la nevera i els deixem curant-se 30 minuts.
- Passada la mitja hora, passem el verat per un raig d'aigua i n'enretirem la sal i el sucre.
- L'eixuguem.
- En un bol posem 5 g de sucre, 100 ml de vinagre d'arròs, 145 ml de salsa de soja, 325 ml d'aigua i el suc de 1/2 llimona.
- Ho barregem.
- Posem en un bol els verats curats i els deixem marinant-se a la nevera 60 minuts.
- Pelem i tallem a mida de mossegada les remolatxes.
- Traiem el peix del bol del marinat i l'eixuguem.
- Tallem els verats a talls de 2 cm i els barregem en un bol amb la remolatxa.
- Piquem unes fulles de menta ben menudes i les posem dins un pot amb tapa, on farem la vinagreta.
- Hi afegim 2 rodelles de llimona confitada tallades a daus petits. Si no tens llimona confitada, pots fer servir ratlladura d'una llimona.
- Hi afegim pebre negre, sal, 60 ml d'oli OVE, 20 ml vinagre de chardonnay i unes gotes de salsa tabasco. Ho tapem i sacsegem bé.
- Afegim aquesta vinagreta al bol amb el verat i la remolatxa i ho integrem amb cura.
- Ho emplatem amb els daus de remolatxa i els trossos de verat per sobre. Hi afegim unes fulles de menta sense tallar.