Amanida de cigrons, remolatxa i mandarina amb labneh, formatge cremós libanès
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Teresa Carles
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
Remolatxes
Cigrons cuits
Mandarines
Formatge labneh o formatge cremós
Canonges o brots verds
Festucs esmicolats
Menta i altres espècies al gust
Oli
Sal
Pebre
Llimona
Mostassa
Mel
Pa de pita
PREPARACIÓ
- Comprem els cigrons cuits o els coem a casa.
- Agafem un formatge cremós. Aquest és labneh libanès, semblant al mató o al feta grec. Podeu fer servir també iogurt o qualsevol formatge de cabra o d'ovella...
- Deixem el formatge a la nevera embolicat amb una tela fina sobre un colador un mínim de 12 hores perquè tregui l'aigua.
- Si el voleu conservar gairebé un mes, el podeu deixar a la nevera 24 hores. Passades les 24 hores, el tallem en forma de boles o daus, el marinem amb oli d'oliva i herbes aromàtiques dins d'un pot i el guardem a la nevera
- Per a l'amanida, en un bol, barregem els cigrons cuits amb els talls de remolatxa i canonges o un altre tipus d'enciam tallat petit.
- Quan els cigrons agafin el color de la remolatxa, tallem a grills la mandarina i els hi incorporem.
- Fem la vinagreta de l'amanida amb el suc de mitja llimona, oli, mitja cullerada de mostassa, mel, sal i pebre.
- Emplatem el formatge i l'aixafem amb una forquilla.
- Per sobre, hi posem fulles de menta, un raig d'oli i festucs esmicolats.
- Emplatem l'amanida amb una mica del formatge cremós per sota.
- Acompanyem els dos plats amb pa de pita, que aromatitzem amb espècies,