Amanida de cigrons, remolatxa i mandarina amb labneh, formatge cremós libanès

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Teresa Carles
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • Remolatxes

    Cigrons cuits

    Mandarines

    Formatge labneh o formatge cremós

    Canonges o brots verds

    Festucs esmicolats

    Menta i altres espècies al gust

    Oli

    Sal

    Pebre

    Llimona

    Mostassa

    Mel

    Pa de pita

     

     

PREPARACIÓ

  1. Comprem els cigrons cuits o els coem a casa.
  2. Agafem un formatge cremós. Aquest és labneh libanès, semblant al mató o al feta grec. Podeu fer servir també iogurt o qualsevol formatge de cabra o d'ovella...
  3. Deixem el formatge a la nevera embolicat amb una tela fina sobre un colador un mínim de 12 hores perquè tregui l'aigua.
  4. Si el voleu conservar gairebé un mes, el podeu deixar a la nevera 24 hores. Passades les 24 hores, el tallem en forma de boles o daus, el marinem amb oli d'oliva i herbes aromàtiques dins d'un pot i el guardem a la nevera 
  5. Per a l'amanida, en un bol, barregem els cigrons cuits amb els talls de remolatxa i canonges o un altre tipus d'enciam tallat petit.
  6. Quan els cigrons agafin el color de la remolatxa, tallem a grills la mandarina i els hi incorporem.
  7. Fem la vinagreta de l'amanida amb el suc de mitja llimona, oli, mitja cullerada de mostassa, mel, sal i pebre. 
  8. Emplatem el formatge i l'aixafem amb una forquilla.
  9. Per sobre, hi posem fulles de menta, un raig d'oli i festucs esmicolats.
  10. Emplatem l'amanida amb una mica del formatge cremós per sota. 
  11. Acompanyem els dos plats amb pa de pita, que aromatitzem amb espècies, 
Anar al contingut