Curri de cigrons i espinacs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
Els cigrons són un llegum molt nutritiu: aporten energia, proteïnes vegetals, vitamines, minerals i molta fibra si es mengen amb la pell.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
600 g cigrons cuits
200 g espinacs baby
2 tomàquets pera
1 ceba mitjana
1 gra d'all
1 manat coriandre fresc
Gingebre
1 llimona
2 cullerades curri en pols
Mig canonet de canyella
1 culleradeta comí en gra
1 culleradeta de sucre
1 culleradeta de cúrcuma en pols
1 culleradeta de coriandre sec en fulla
20 g pinya deshidratada
Pa de pita
Formatge tendre
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Bullim els espinacs en una olla amb aigua i sal durant 3 minuts
- Quan falti un minut de cocció, afegim a l'olla un manat de coriandre fresc
- Retirem els espinacs i el coriandre de l'olla i els eixuguem amb un drap de cotó. Els posem en un got batedor i els triturem fins a obtenir un puré espès.
- En una cassola, torrem mig canonet de canyella, 1 culleradeta de comí en gra, 1 culleradeta de cúrcuma, 1 culleradeta de coriandre sec en fulla i 2 cullerades de curri en pols.
- Afegim a la cassola un raig d'oli i una ceba tallada a la brunesa. Ho coem uns 3 minuts aproximadament.
- Mentrestant, pelem 2 tomàquets pera i els traiem les llavors. Tallem els tomàquets a concassé i els afegim a la cassola.
- Ratllem directament a la cassola 1 gra d'all pelat i 1 dit de gingebre.
- Afegim a la cassola els tomàquets a concassé, 1 culleradeta de sucre i un pessic de sal. Ho coem uns minuts.
- Aprofitem per picar a trossets petits un parell de talls de pinya deshidratada. En reservem una mica per l'emplatat i la resta la posem a la cassola.
- Afegim també a la cassola els cigrons cuits escorreguts. Tapem i coem a foc lent uns 10 minuts aproximadament.
- Obrim per la meitat sense arribar al final 1 pa de pita i el farcim amb 3 o 4 talls de formatge tendre. Escalfem el pa per les dues cares en una paella sense oli, fins que el formatge es fongui.
- Afegim a la cassola els espinacs i el coriandre triturats i el suc d'una llimona. Integrem i apaguem el foc.
- Emplatem i posem a sobre els trossets de pinya deshidratada que teníem reservats.