Curri de cigrons i espinacs

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els cigrons són un llegum molt nutritiu: aporten energia, proteïnes vegetals, vitamines, minerals i molta fibra si es mengen amb la pell.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 600 g cigrons cuits 

    200 g espinacs baby 

    2 tomàquets pera 

    1 ceba mitjana 

    1 gra d'all 

    1 manat coriandre fresc 

    Gingebre 

    1 llimona 

    2 cullerades curri en pols 

    Mig canonet de canyella 

    1 culleradeta comí en gra 

    1 culleradeta de sucre 

    1 culleradeta de cúrcuma en pols 

    1 culleradeta de coriandre sec en fulla 

    20 g pinya deshidratada 

    Pa de pita 

    Formatge tendre 

    Oli OVE 

    Sal 

  •  

PREPARACIÓ

  1. Bullim els espinacs en una olla amb aigua i sal durant 3 minuts
  2. Quan falti un minut de cocció, afegim a l'olla un manat de coriandre fresc
  3. Retirem els espinacs i el coriandre de l'olla i els eixuguem amb un drap de cotó. Els posem en un got batedor i els triturem fins a obtenir un puré espès. 
  4. En una cassola, torrem mig canonet de canyella, 1 culleradeta de comí en gra, 1 culleradeta de cúrcuma, 1 culleradeta de coriandre sec en fulla i 2 cullerades de curri en pols. 
  5. Afegim a la cassola un raig d'oli i una ceba tallada a la brunesa. Ho coem uns 3 minuts aproximadament. 
  6. Mentrestant, pelem 2 tomàquets pera i els traiem les llavors. Tallem els tomàquets a concassé i els afegim a la cassola. 
  7. Ratllem directament a la cassola 1 gra d'all pelat i 1 dit de gingebre.
  8. Afegim a la cassola els tomàquets a concassé, 1 culleradeta de sucre i un pessic de sal. Ho coem uns minuts. 
  9. Aprofitem per picar a trossets petits un parell de talls de pinya deshidratada. En reservem una mica per l'emplatat i la resta la posem a la cassola. 
  10. Afegim també a la cassola els cigrons cuits escorreguts. Tapem i coem a foc lent uns 10 minuts aproximadament. 
  11. Obrim per la meitat sense arribar al final 1 pa de pita i el farcim amb 3 o 4 talls de formatge tendre. Escalfem el pa per les dues cares en una paella sense oli, fins que el formatge es fongui.
  12. Afegim a la cassola els espinacs i el coriandre triturats i el suc d'una llimona. Integrem i apaguem el foc. 
  13. Emplatem i posem a sobre els trossets de pinya deshidratada que teníem reservats. 

 

 

Anar al contingut