Amanida tèbia de carabassa rostida amb rovellons i vinagreta de llimona

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Moha Quach
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES

    400 g de carabassa (varietat cacauet o similar)
  • 300 g de rovellons nets
  • 150 g de mató
  • 40 g de pinyons torrats
  • Un grapat de fulles de mostassa o rúcula
  • Uns grans de magrana fresca

     

    PER A LA VINAGRETA DE LLIMONA CONFITADA

    100 g d'oli d'oliva verge extra 
  • 25 ml de vinagreta
  • 1 cullerada de mel
  • 1 cullerada de pell de llimona confitada, ben picada
  • No cal afegir-hi sal. La llimona ja dona el toc salí i cítric

PREPARACIÓ

  1. Preescalfem el forn a 190 ºC 
  2. Tallem la carabassa a daus i la posem en una safata amb un raig d'oli d'oliva
  3. L'enfornem uns 25 o 30 minuts fins que estigui tendra i daurada
  4. Netegem bé els rovellons i els saltem a la paella amb una mica d'oli i pebre negre. No cal posar-hi sal. Ho reservem.
  5. En un bol, farem una vinagreta barrejant l'oli, el vinagre, la mel i la llimona confitada picada. Ho remanarem tot fins que quedi tot ben lligat.
  6. Posem els pinyons un moment a la paella fins que agafin color daurat. No cal fer-ho si ja estan torrats.
  7. Col·locarem la carabassa tèbia al fons d'un plat mig fondo. Per sobre, hi distribuirem els rovellons amb cura, el mató esmicolat, els pinyons i les fulles de mostassa.
  8. Acabem el plat amb uns grans de magrana i ho amanirem tot amb la vinagreta deixant que caigui de manera natural donant equilibri al plat. 
Anar al contingut