Arròs melós a la cassola

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'arròs és un aliment molt interessant ja que és ric en hidrats de carboni de lenta assimilació, representat a la base de la piràmide nutricional.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES:

    400 g arròs bomba 

    1,5 l brou de pollastre i porc

    180 g costelles de porc 

    100 g rossinyols 

    4 aletes de pollastre 

    4 salsitxes de porc 

    100 g ceba rossa 

    1 gra d'all 

    Julivert 

    Oli OVE 

    Sal 

  •  

PREPARACIÓ

  1. El primer que farem serà marcar les carns de l'arròs melós: 4 aletes de pollastre a les quals hem separat els colzets dels bracets, 180 grams de costella de porc i 4 salsitxes de porc, que tallem a mida mossegada. 
  2. Escalfem un raig d'oli OVE en una cassola i enrossim totes les carns. Afegim primer el pollastre i després el porc. Salem i deixem enrossir les carns durant uns minuts. 
  3. Aprofitem per tallar a trossos 100 grams de rossinyols i els incorporem a la cassola amb les carns. 
  4. Escalfem en un pot 1,5 litres de brou de pollastre i de porc.
  5. Pelem i piquem un gra d'all i l'afegim a la cassola. Afegim també 100 grams de ceba cuita. Integrem tot ben bé, fins que la ceba s'agafi a les carns. 
  6. Finalment, afegim a la cassola 400 grams d'arròs bomba del delta de l'Ebre i el perlem o nacarem. Això és coure l'arròs en el sofregit abans d'incorporar-hi el líquid de cocció. Ho fem perquè, d'aquesta manera, segellem el gra i ajuda que no es trenqui durant la cocció. Nacarem l'arròs durant uns minuts i aboquem a la cassola el brou calent. 
  7. Coem 1 minut a foc alt l'arròs i, immediatament, abaixem a foc mitjà. Coem 12 minuts l'arròs remenant tota l'estona. D'aquesta manera, ajudarem a alliberar el midó natural de l'arròs perquè ens quedi la textura untuosa característica de l'arròs melós.  
  8. Quan hagi passat el temps de cocció, deixem reposar l'arròs un parell de minuts, el temps que necessitem per picar unes fulles de julivert i repartir-les per la cassola. 
Anar al contingut