Arròs melós a la cassola
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
L'arròs és un aliment molt interessant ja que és ric en hidrats de carboni de lenta assimilació, representat a la base de la piràmide nutricional.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
400 g arròs bomba
1,5 l brou de pollastre i porc
180 g costelles de porc
100 g rossinyols
4 aletes de pollastre
4 salsitxes de porc
100 g ceba rossa
1 gra d'all
Julivert
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- El primer que farem serà marcar les carns de l'arròs melós: 4 aletes de pollastre a les quals hem separat els colzets dels bracets, 180 grams de costella de porc i 4 salsitxes de porc, que tallem a mida mossegada.
- Escalfem un raig d'oli OVE en una cassola i enrossim totes les carns. Afegim primer el pollastre i després el porc. Salem i deixem enrossir les carns durant uns minuts.
- Aprofitem per tallar a trossos 100 grams de rossinyols i els incorporem a la cassola amb les carns.
- Escalfem en un pot 1,5 litres de brou de pollastre i de porc.
- Pelem i piquem un gra d'all i l'afegim a la cassola. Afegim també 100 grams de ceba cuita. Integrem tot ben bé, fins que la ceba s'agafi a les carns.
- Finalment, afegim a la cassola 400 grams d'arròs bomba del delta de l'Ebre i el perlem o nacarem. Això és coure l'arròs en el sofregit abans d'incorporar-hi el líquid de cocció. Ho fem perquè, d'aquesta manera, segellem el gra i ajuda que no es trenqui durant la cocció. Nacarem l'arròs durant uns minuts i aboquem a la cassola el brou calent.
- Coem 1 minut a foc alt l'arròs i, immediatament, abaixem a foc mitjà. Coem 12 minuts l'arròs remenant tota l'estona. D'aquesta manera, ajudarem a alliberar el midó natural de l'arròs perquè ens quedi la textura untuosa característica de l'arròs melós.
- Quan hagi passat el temps de cocció, deixem reposar l'arròs un parell de minuts, el temps que necessitem per picar unes fulles de julivert i repartir-les per la cassola.