Bunyols de carbassa i cansalada viada
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Maria Nicolau
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
- 400 g de carbassa escalivada
- 8 llesques generoses de cansalada viada
- 200 g de farina
- 2 ous
- 2 cullerades de llevat químic (opcional)
- Oli de gira-sol o d'oliva suau per fregir
PREPARACIÓ
- Posem el forn a escalfar uns 20 minuts a 180ºC
- Tallem la cansalada viada a dauets petits i els fregim en una paella amb poc oli.
- Deixem reposar els dauets de cansalada sobre un colador perquè tregui tot l'oli.
- Agafem una carbassa (en aquest cas cacauet) i, sense tallar-la ni pelar-la, la posarem al forn a 180ºC al voltant de 40 minuts. Quan la pela s'hagi arrugat i tingui algunes taques torrades ja estarà rostida.
- Traiem la polpa de la carbassa (sense fer servir les llavors) a cullerades i la posem en un bol per fer-ne un puré.
- Afegim els ous al puré i ho remenem bé perquè quedi homogeni.
- Passem la farina per un sedàs per evitar que faci grumolls i hi agreguem mig sobre de llevat.
- Tombem la farina amb el llevat al bol i continuem remenant.
- Recuperem els dauets de cansalada viada i també els posem a la barreja. Remenem bé fins que quedi una massa moldejable.
- Posem l'oli en una paella a foc viu.
- Quan l'oli estigui ben calent, fem boletes de la massa amb dues culleres i les anem tirant a la paella fins que quedin ben rosses.
- Escorrem els bunyols sobre paper de cuina absorbent i ja estaran preparats per servir.