Bunyols de carbassa i cansalada viada

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Maria Nicolau
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • 400 g de carbassa escalivada
  • 8 llesques generoses de cansalada viada
  • 200 g de farina
  • 2 ous
  • 2 cullerades de llevat químic (opcional)
  • Oli de gira-sol o d'oliva suau per fregir

PREPARACIÓ

  1. Posem el forn a escalfar uns 20 minuts a 180ºC
  2. Tallem la cansalada viada a dauets petits i els fregim en una paella amb poc oli.
  3. Deixem reposar els dauets de cansalada sobre un colador perquè tregui tot l'oli.
  4. Agafem una carbassa (en aquest cas cacauet) i, sense tallar-la ni pelar-la, la posarem al forn a 180ºC al voltant de 40 minuts. Quan la pela s'hagi arrugat i tingui algunes taques torrades ja estarà rostida.
  5. Traiem la polpa de la carbassa (sense fer servir les llavors) a cullerades i la posem en un bol per fer-ne un puré.
  6. Afegim els ous al puré i ho remenem bé perquè quedi homogeni.
  7. Passem la farina per un sedàs per evitar que faci grumolls i hi agreguem mig sobre de llevat.
  8. Tombem la farina amb el llevat al bol i continuem remenant. 
  9. Recuperem els dauets de cansalada viada i també els posem a la barreja. Remenem bé fins que quedi una massa moldejable. 
  10. Posem l'oli en una paella a foc viu.
  11. Quan l'oli estigui ben calent, fem boletes de la massa amb dues culleres i les anem tirant a la paella fins que quedin ben rosses.
  12. Escorrem els bunyols sobre paper de cuina absorbent i ja estaran preparats per servir. 
Anar al contingut