Cigrons amb bacallà

- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carme Ventura
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hotel Siqués "Cal Parent", Besalú
INGREDIENTS
- 300 g de cigrons cuits
- 4 talls de morro de bacallà
- 1 punta de pebre vermell dolç
- 3 tomàquets
- 1 ceba
- 1 all
- farina
- sal
- sucre
- Per a la picada: all, julivert, ametlles torrades, oli i safrà
PREPARACIÓ
Per començar, poseu la ceba tallada en una cassola. Quan estigui daurada, incorporeu-hi una mica d'all trossejat.
Quan agafi una mica de color, afegiu-hi el julivert picat i una mica de tomàquet ratllat. Seguidament, abaixeu el foc i incoporeu-hi una mica de sucre i sal.
Quan el sofregit estigui gairebé a punt, afegiu-hi una punta de pebre vermell dolç. Després incorporeu-hi els cigrons i deixeu-ho coure a foc lent.
Mentrestant, enfarineu el morro de bacallà i fregiu-lo en una paella amb oli calent per un costat.
Per fer la picada, poseu les ametlles, l'all, el julivert, la sal i un polsim de safrà en un morter, i piqueu-ho. Després afegiu-hi unes gotetes d'oli.
A continuació, incorporeu el bacallà a la cassola amb els cigrons i rectifiqueu-ho de sal.
Finalment, afegiu-hi la picada i deixeu-ho al foc una estoneta.
Quan agafi una mica de color, afegiu-hi el julivert picat i una mica de tomàquet ratllat. Seguidament, abaixeu el foc i incoporeu-hi una mica de sucre i sal.
Quan el sofregit estigui gairebé a punt, afegiu-hi una punta de pebre vermell dolç. Després incorporeu-hi els cigrons i deixeu-ho coure a foc lent.
Mentrestant, enfarineu el morro de bacallà i fregiu-lo en una paella amb oli calent per un costat.
Per fer la picada, poseu les ametlles, l'all, el julivert, la sal i un polsim de safrà en un morter, i piqueu-ho. Després afegiu-hi unes gotetes d'oli.
A continuació, incorporeu el bacallà a la cassola amb els cigrons i rectifiqueu-ho de sal.
Finalment, afegiu-hi la picada i deixeu-ho al foc una estoneta.