Flors de carbassó farcides de brandada de bacallà

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: La selva
  • Cuina: Gonzalo Ferreruela
  • Dificultat: Mitjana

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES

    12 u. de flors i els seus carbassons escaldats

  • Brandada de bacallà
  • Picada de julivert i fruits secs amb tàperes
  • Salsa de tomàquet

     

    PER A LA BRANDADA

    6 alls laminats

  • 1 bitxo
  • 1 fulla de llorer
  • 300 g d'oli d'oliva verge extra
  • 300 g de puntes de bacallà dessalat amb pell
  • 50 g de vi sec o escumós
  • Pa negre

     

    PER FER LA PICADA 

    80 g de pa sec picat

  • 80 g d'avellana picada
  • 2 c. s. de julivert picat
  • 3 u. all picat
  • 60 g de tàperes picades

     

PREPARACIÓ

  1. Ajuntem tots els ingredients de la picada i els reservem.
  2. Agafem una cassola i enrossim els alls. Hi afegim el bitxo, el llorer i el bacallà.
  3. Deixem confitar el bacallà durant 5 minuts aproximadament fins que es lamini.
  4. Un cop fet, el retirem, en treiem la pell i aboquem el líquid que ha quedat a la cassola en un got, vigilant que l'aigua que ha tret el bacallà no passi al got. Només volem l'oli que hi ha a la cassola.   
  5. Posem el bacallà en un robot de cuina o un pot de braç elèctric i afegiu-hi el vi (si es vol). A poc a poc, anem incorporant al robot o amb un braç elèctric l'oli del got al pot perquè emulsioni com si fos una maionesa. 
  6. Hi afegim el pebre, a gust, i posem la barreja de la brandada en una màniga pastissera.
  7. Netegem les flors amb aigua i comprovem que no hi quedin restes d'insectes.
  8. Les deixem escórrer lleument i les farcim amb la brandada de la màniga. 
  9. Tallem les flors per la meitat i les posem en una safata apta per al forn. 
  10. Hi afegim la picada i gratinem les flors fins que s'enrosseixin.
  11. Per emplatar les flors, posem la salsa de tomàquet a la base d'una plata i hi col·loquem les flors gratinades a sobre.

 

 

 

 

Anar al contingut