Flors de carbassó farcides de brandada de bacallà
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: La selva
- Cuina: Gonzalo Ferreruela
- Dificultat: Mitjana
INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES
12 u. de flors i els seus carbassons escaldats
- Brandada de bacallà
- Picada de julivert i fruits secs amb tàperes
-
Salsa de tomàquet
PER A LA BRANDADA
6 alls laminats
- 1 bitxo
- 1 fulla de llorer
- 300 g d'oli d'oliva verge extra
- 300 g de puntes de bacallà dessalat amb pell
- 50 g de vi sec o escumós
-
Pa negre
PER FER LA PICADA
80 g de pa sec picat
- 80 g d'avellana picada
- 2 c. s. de julivert picat
- 3 u. all picat
-
60 g de tàperes picades
PREPARACIÓ
- Ajuntem tots els ingredients de la picada i els reservem.
- Agafem una cassola i enrossim els alls. Hi afegim el bitxo, el llorer i el bacallà.
- Deixem confitar el bacallà durant 5 minuts aproximadament fins que es lamini.
- Un cop fet, el retirem, en treiem la pell i aboquem el líquid que ha quedat a la cassola en un got, vigilant que l'aigua que ha tret el bacallà no passi al got. Només volem l'oli que hi ha a la cassola.
- Posem el bacallà en un robot de cuina o un pot de braç elèctric i afegiu-hi el vi (si es vol). A poc a poc, anem incorporant al robot o amb un braç elèctric l'oli del got al pot perquè emulsioni com si fos una maionesa.
- Hi afegim el pebre, a gust, i posem la barreja de la brandada en una màniga pastissera.
- Netegem les flors amb aigua i comprovem que no hi quedin restes d'insectes.
- Les deixem escórrer lleument i les farcim amb la brandada de la màniga.
- Tallem les flors per la meitat i les posem en una safata apta per al forn.
- Hi afegim la picada i gratinem les flors fins que s'enrosseixin.
- Per emplatar les flors, posem la salsa de tomàquet a la base d'una plata i hi col·loquem les flors gratinades a sobre.