Coca de verdures amb mascarpone vegà
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Teresa carles
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
PER A LA MASSA DE LA COCA::
500 g de farina
250 ml d'aigua
60 ml d'oli d'oliva
15 g de llevat
8 g de sal
PER AL FARCIT DE LA COCA.
200 g de salsa de tomàquet
200 g d'espinacs
2 grans d'all
4 bolets xiitake
4 tomàquets secs
10 tomàquets cirerols
Orenga
Alfàbrega
Sal
PER AL MASCARPONE VEGÀ:
Llet de soja
Oli d'oliva suau
Iogurt de soja
PREPARACIÓ
- Comencem preparant la massa de la coca, de manera semblant a com ho faríem per preparar una pizza o una focaccia.
- En un bol, hi barregem la farina i la sal.
- En un recipient, desfem el llevat en l'aigua temperada.
- Fem un volcà al centre de la farina i hi afegim l'oli i l'aigua amb el llevat.
- Ho barregem bé amb l'espàtula.
- Ho acabem d'amassar amb les mans sobre el marbre o la taula de fusta una mica enfarinada.
- De la massa en fem quatre boles, les tapem i les reservem lluny de corrents d'aire fins que tinguin el doble del seu volum.
- En aquest moment ja la podem estirar, punxar-la amb una forquilla i fer-ne una primera precocció al forn perquè ens quedi ben cruixent.
- Per a la cocció completa, la tindrem al forn una mitja hora a 180-200 graus. Si fos una massa per a pizza, més gruixuda, la posaríem a 300 graus uns cinc minuts.
- Mentre es cou la coca, saltem en una paella els espinacs amb un gra d'all i els xiitakes amb oli, pebre i sal.
- Preparem una salsa de tomàquet amb tomàquets, pebrot vermell, ceba, all, sal i alfàbrega fresca..., o bé la comprem feta.
- Fem el mascarpone vegà, barrejant la llet de soja amb un oli d'oliva suau i, finalment, una mica de iogurt de soja.
- Muntem la coca amb la salsa de tomàquet per sota i les verdures i el mascarpone per sobre.
- L'aromatitzem amb l'orenga i l'alfàbrega fresca.